Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων - Γιατί θερίζουν οι Νοσοκομειακές Λοιμώξεις ΦΩΤΟ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Γιατί θερίζουν οι Νοσοκομειακές Λοιμώξεις
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων
Αιματολογική Κλινική

·        Νοσηλεύει Ασθενείς σε ράντζα παρότι απαγορεύεται οι ουδετεροπενικοί Ασθενείς να νοσηλεύονται σε ράντζα με βάση την Εγκύκλιο της Δ/νσης Υγιεινής Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

·        Ασθενείς με λευχαιμία και κακοήθειες σε ράντζα.


·        Γίνονται χημειοθεραπείες και μεταγγίσεις στο διάδρομο.

·        Δίπλα ακριβώς της Αιματολογικής κλινικής στεγάζεται η Πνευμονολογική Κλινική.

·        Τα ράντζα της Πνευμονολογικής κλινικής είναι δίπλα – δίπλα με τα ράντζα της Αιματολογικής. Πνευμονολογική στην οποία νοσηλεύονται, λοιμώξεις, ιώσεις κλπ. Γι’ αυτό θερίζουν οι νοσοκομειακές λοιμώξεις.

·        Το προσωπικό καταγγέλλει εργασιακή εξουθένωση και κινδύνους μετάδοσης λοιμώξεων από τους ίδιους λόγω του εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος που διαθέτουν από την εργασιακή εξουθένωση.

Απίστευτο και όμως αληθινό!!!

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στην Αιματολογική κλινική  συστεγάζονται 18 κλίνες της Αιματολογικής Κλινικής, 7 κλίνες Μεσογειακής Αναιμίας και 2 κλίνες Μελέτης Ύπνου. Η κάλυψη είναι 130%. Στους διαδρόμους νοσηλεύονται κάθε ημέρα 5 έως 8 ασθενείς σε ράντζα. Με εγκύκλιο της Δ/νσης Δημόσιας Υγιεινής του Υπουργείου Υγείας 20/3/2012 σελ.2 παρ.3 απαγορεύεται η Νοσηλεία ουδετεροπενικών Ασθενών σε ράντζα. Αν είναι δυνατόν να γίνονται μεταγγίσεις και χημειοθεραπείες Ασθενών στο διάδρομο σε ράντζα. Νοσηλεύονται εμπύρετα περιστατικά με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα σε ράντζα. Συνεχόμενα στον ίδιο όροφο στον ίδιο διάδρομο λειτουργεί η Πνευμονολογική κλινική. Δείτε φωτογραφίες. Τα ράντζα της Πνευμονολογικής και της Αιματολογικής Κλινικής είναι σχεδόν κολλημένα (δίπλα - δίπλα). Η Πνευμονολογική κλινική είναι πάντα γεμάτη και συχνά αναπτύσσει ράντζα στους διαδρόμους. Νοσηλεύει Ασθενείς με λοιμώξεις, ιώσεις, μεταδοτικά νοσήματα. Ειδικά το χειμώνα η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Οι Ασθενείς της Αιματολογικής κλινικής που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, νοσηλεύονται κολλητά με τους Ασθενείς της Πνευμονολογικής κλινικής και έτσι κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να προσβληθούν από Νοσοκομειακές Λοιμώξεις.

Δυστυχώς προσβάλλονται Ασθενείς και πεθαίνουν από Νοσοκομειακές λοιμώξεις. Το επισημαίνουν οι γιατροί και το προσωπικό της κλινικής στις αναφορές τους.

Η Αιματολογική κλινική αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη ειδικευόμενων ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Αναφορές των Ιατρών προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου επισημαίνουν τον κίνδυνο μετάδοσης Νοσοκομειακών λοιμώξεων που αντιμετωπίζουν οι ουδετεροπενικοί ασθενείς που νοσηλεύονται σε ράντζα στο διάδρομο, όσο και από την φιλοξενία άλλων ασθενών σε επικουρικές κλινικές εντός και εκτός θαλάμων της Αιματολογικής κλινικής.

Επισημαίνουν την μεγάλη  αύξηση Ασθενών με  διάγνωση οξεία λευχαιμία, αλλά και των λοιπών κακοηθειών την τελευταία  οκταετία, σημειώνοντας ότι παρόλο που οι νέες θεραπείες δίνουν στους Ασθενείς σημαντικό πλεονέκτημα επιβίωσης, δυστυχώς οι λοιμώξεις συνεχίζουν να αποτελούν ικανό συντελεστή θνητότητας.

Προσθέτουν επίσης ότι τα στατιστικά στοιχεία του Τμήματος των Ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων είναι τέτοια που επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι πολλοί Ασθενείς καταλήγουν λόγω λοίμωξης μετά από μακρόχρονες και κοστοβόρες νοσηλείες.

Κάνουν εδική μνεία στην υπερκάλυψη των διαθέσιμων κλινών την τελευταία πενταετία.

Σας κοινοποιούμε αναφορά και καταγγελία του Νοσηλευτικού Προσωπικού της Αιματολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων στην οποία επισημαίνουν τα προβλήματα και ζητούν έστω την ύστατη ώρα τις ενέργειες των αρμοδίων για την άμεση επίλυση των προβλημάτων. Η σημερινή κατάσταση καταγγέλλουν έχει φτάσει κυριολεκτικά σε σημείο απροχώρητο και επικίνδυνο, αφού έχουμε κυριολεκτικά ως προσωπικό εξουθενωθεί ψυχικά και σωματικά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΕΔΩ  ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ Π.Γ.Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Επισημαίνουν τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, όπως μόνιμες καταστάσεις καταβολής και οργανικής εξουθένωσης, που θέτουν διαρκώς σε άμεσο κίνδυνο λοιμώξεων όχι μόνο τους ίδιους, αλλά κυρίως τους Νοσηλευόμενους ασθενείς της κλινικής, λόγω των συγκεκριμένων παθήσεων που αντιμετωπίζουν, αφού έρχονται συνεχώς σε επαφή μαζί τους.  

Καταγγέλλουν τα προβλήματα της κλινικής τα οποία εάν δεν λυθούν άμεσα και σωστά λένε ότι είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα θρηνήσουμε θύματα, που ενδεχομένως τους οδηγήσουν κατηγορούμενους στα Δικαστήρια, ενώ αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι η Διοίκηση του Νοσοκομείου και οι αρμόδιοι.

Τονίζουν την καθημερινή Νοσηλεία Ασθενών σε ράντζα στους διαδρόμους που συχνά χρήζουν απομόνωσης ως περιστατικά με μεγάλο κίνδυνο προσβολής από Νοσοκομειακές λοιμώξεις. Καταγγέλλουν την διενέργεια χημειοθεραπειών και μεταγγίσεων σε ράντζα στο διάδρομο.

        Αναφορές κόλαφος με τις οποίες καταγγέλλουν τις απαράδεκτες συνθήκες Νοσηλείας Ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας. Περιγράφουν χαρακτηριστικά τους λόγους που θερίζουν οι Νοσοκομειακές λοιμώξεις στα Νοσοκομεία της χώρας.

Αναδεικνύουν την τραγική έλλειψη προσωπικού.

        Που είναι το προσωπικό και τα κονδύλια για την παροχή αξιοπρεπών συνθηκών  ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας στα Νοσοκομεία κε Πολάκη;

        Άλλη μια περίπτωση που δεν μπορείτε να κρύψετε την πραγματικότητα!

Εξάλλου ο Δικηγόρος παρ’ Αρείου Πάγου κος Φάτσιος την περιέγραψε ευκρινώς στους δύο Υπουργούς Υγείας στη συγκέντρωση στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017. Μάλιστα κατέθεσε Υπόμνημα στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, το Υπουργείο Υγείας και την Εισαγγελία Πρωτοδικών για την κατάσταση της Αιματολογικής Κλινικής.

        Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Δείτε φωτογραφίες και την αναφορά.




ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ        ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου