Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ-ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ



Συναδέλφισσες-οι,

Παρά τις εκάστοτε επικοινωνιακού χαρακτήρα κυβερνητικές εξαγγελίες, οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας, συνεπώς και στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, παραμένουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ  για τις ΑΡΓΙΕΣ και τα ΝΥΚΤΕΡΙΝΑ, για τους μήνες ΝΟΕΜΒΡΙΟ και ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2014 και για το 2015, που υποχρεωτικά μας επιβάλλεται να εργαζόμαστε για την 24ωρη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Επισημαίνουμε, ότι μετά από μια εξάμηνη καθυστέρηση, γεγονός πρωτόγνωρο και ανεπίτρεπτο, εκδόθηκε επιτέλους η απαραίτητη, για να ανοίξει ο δρόμος της καταβολής αυτών των οφειλόμενων, σχετική Υπουργική απόφαση, για την οποία δυστυχώς,  αν και αυτονόητη υποχρέωση των αρμοδίων, χρειάστηκαν αρκετές πιέσεις-παρεμβάσεις ακόμη και κινητοποιήσεις.

Για τις οφειλόμενες ΑΡΓΙΕΣ-ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ έτους 2014, δηλ. ΝΟΕΜΒΡΙΟ και ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ, μετά από επικοινωνία αλλά και συνάντηση του σωματείου μας με τον Υπουργό Υγείας, υποσχέθηκε ότι θα καταβληθούν, με ειδική διάταξη, που θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για την Υγεία.

Δυστυχώς όμως εμείς οι Εργαζόμενοι στο Π.Γ.Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, παρά την προαναφερόμενη  πολύ-αναμενόμενη εξέλιξη, για να πληρωθούμε αυτές τις οφειλόμενες Αργίες-Νύκτες, θα έπρεπε να αποδεχθούμε την προκρούστια πρακτική.

Μας ζητήθηκε λοιπόν να δεχθούμε εκ των υστέρων, αφού δηλ. πρώτα προσφέραμε τις σχετικές υπηρεσίες, περικοπές 15-25% μηνιαίως. ΣΑΦΩΣ απαντήσαμε ομόφωνα αρνητικά.

Μετά από πολλές συναντήσεις με τον Διοικητή του νοσοκομείου μας και την άρνησή μας να αποδεχτούμε τις περικοπές, ο διοικητής συμφώνησε μαζί μας και εισηγήθηκε σχετικά στο Δ.Σ. του νοσοκομείου. Στη συνέχεια δόθηκε εντολή στην Υποδιεύθυνση Οικονομικού, μετά την έγκριση της τροποποίησης του προϋπολογισμού από την 6η ΥΠΕ και το υπουργείο, να προχωρήσει η διαδικασία των ενταλμάτων με τις πραγματικές δεδουλευμένες ώρες.

Συναδέλφισσες-οι,

Τα παραπάνω προβλήματα δηλαδή, οι μειωμένες εγκεκριμένες πιστώσεις για το 2015 αλλά και οι απλήρωτες οφειλές ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014, επισημάνθηκαν στον Υπ. Υγείας κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο μας τον περασμένο Απρίλιο με υπόμνημα, όπως και στις 02/05/2015 στην Πανελλαδική σύσκεψη σωματείων, αλλά και την ημέρα της απεργίας στις 20/05/2015.

Το σωματείο μας συναντήθηκε και με την ηγεσία της 6ης Υ.Πε, στις 21/05/2015 ζητώντας από τον διοικητή κ. Γιαννόπουλο να ΠΑΡΕΜΒΕΙ στο Υπουργείο και να δοθεί η λύση, που στη προκειμένη περίπτωση δεν μπορεί να είναι άλλη παρά η απόδοση των πραγματικών σχετικών κονδυλίων στο Νοσοκομείο, για την ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου, έθεσε ως καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή των ΑΡΓΙΩΝ-ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ την 26η Ιουνίου 2015 ειδάλλως οι αρμόδιοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Το σωματείο μας θα καταθέσει τις προτάσεις του σε επόμενη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ώστε όλοι μαζί να συναποφασίσουμε τις περεταίρω ενέργειές μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΘ. ΦΛΟΥΔΑΣ             ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΑΦΑΡΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου