Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Αντίστροφη μέτρηση για αλλαγή διοικητών και υποδιοικητών στα νοσοκομεία

Αποτέλεσμα εικόνας για πγνι
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για αλλαγές στις διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων μετά την ψήφιση τροπολογίας του υπουργείου Υγείας για την παύση - αζημίως για το Δημόσιο - των σημερινών διοικητών και υποδιοικητών. Αντίστοιχες εκκρεμότητες υπάρχουν και στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, καθώς μερικές από αυτές, Διοικήσεις έχουν αρνηθεί να παραιτηθούν, κάτι που συμβαίνει και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της ευρύτερης περιοχής.

   Όπως δήλωσε χθες από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός -αναφερόμενος στην αναγκαιότητα της τροπολογίας- το υπουργείο Υγείας έχει δικαίωμα να επιλέξει ανθρώπους που μπορούν να στηρίξουν το πολιτικό του σχέδιο. Υποστήριξε μάλιστα ότι «οι σημερινές διοικήσεις υπηρετούν ένα τελείως διαφορετικό σχέδιο».

   Ο κ. Ξανθός υπογράμμισε πως δεν πρόκειται «για κομματική εμμονή ελέγχου του κράτους», ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι η επιλογή των σημερινών διοικήσεων του ΕΣΥ έγινε με πολιτικά κριτήρια από την προηγούμενη κυβέρνηση.

   Πάντως διευκρίνισε ότι κάποιοι από τους διοικητές που υπηρετούν σήμερα στο ΕΣΥ «θα αξιολογηθούν θετικά και θα αξιοποιηθούν από την κυβέρνηση». Άλλωστε, σημείωσε ότι, τρεις από τους επτά υποδιοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας παρέμειναν στη θέση τους.


   Παράλληλα, ο κ. Ξανθός ανακοίνωσε νέο μοντέλο διοίκησης στο ΕΣΥ «με δημοκρατικότερη επιλογή διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, οι οποίοι δεν θα επιλέγονται από τον εκάστοτε υπουργό Υγείας. Νέα σύνθεση των διοικητικών συμβουλίων με αυξημένη συμμετοχή των εργαζομένων, των χρηστών υπηρεσιών υγείας και της τοπικής κοινωνίας και θεσμούς λογοδοσίας και κοινωνικού ελέγχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου