Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 6ης ΥΠΕ ΣΤΟ Π.Γ.Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ



Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 6ΗΣ Υ.Π.Ε

Σήμερα Παρασκευή επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιώργος Γιαννόπουλος και ο Υποδιοικητής Δ. Κωστακιώτης, όπου παραβρέθηκαν σε  σύσκεψη με τους Διοικητές των δύο νοσοκομείων, Πανεπιστημιακό και Γ΄Χατζηκώστα, τους διευθυντές των υπηρεσιών και τους διευθυντές των Κ.Υ. του Νομού. Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τα Σωματεία εργαζομένων των δύο νοσοκομείων Π.Γ.Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και Γ΄ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ Χρήστος Γιωτόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ελλειπή χρηματοδότηση των νοσοκομείων, στην εξουθένωση των εργαζομένων από τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού και στη μη πληρωμή των υποχρεωτικών Αργιών-Νυχτερινών.


Οι απαντήσεις του κ. Γιαννόπουλου ήταν ότι για την 6η Υγειονομική περιφέρεια έχουν εγκριθεί 20 εκ. και τις επόμενες ημέρες θα γίνει η κατανομή στα νοσοκομεία. Επίσης πανελλαδικά στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων έχει αυξηθεί το όριο των δαπανών κατά 150 εκ. ευρώ. Εκτιμούμε ότι θα εκταμιεύσουμε το σύνολο της κρατικής χρηματοδότησης που προβλέπει ο προϋπολογισμός (1.388 δις ευρώ), ενώ γνωρίζουμε ότι δεν επαρκεί.


Σε ερώτηση που τέθηκε, πως θα εκταμιεύσουν σε δύο μήνες 1 δις ευρώ συν τα 150 εκ. επιπλέον χρηματοδότηση, αφού σε 10 μήνες εκταμίευσαν μόνο 400 εκ.;

Η απάντησή του ήταν ασαφής και η εκτίμηση του μέλους του Γ. Σ. της ΠΟΕΔΗΝ Χρήστου Γιωτόπουλου είναι πως:

Με δεδομένο  το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2015 – 2016 στο οποίο προβλέπεται επιπλέον κούρεμα των δαπανών 1,85 δις ευρώ, δεν πρόκειται να εκταμιευθεί πάνω από το 50% της προβλεπόμενες φετινής κρατικής χρηματοδότησης. Η κυβέρνηση θα μετακυλήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις των Νοσοκομείων στο προϋπολογισμό του επόμενου έτους, για να εμφανίσει εικονική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης το έτος 2016 και να κλείσει την Αξιολόγηση από την ΤΡΟΪΚΑ.

Για τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού ο κ. Γιαννόπουλος απάντησε πως θα περιμένουμε από την κυβέρνηση την προκήρυξη των 980 θέσεων.

Η απάντηση για τις πρόσθετες αμοιβές 2015 και προηγούμενων χρόνων ήταν:


Θα καταγράψουμε την απλήρωτη εργασία όλων των ετών και όταν εξευρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια θα την εξοφλήσουμε 

(Αόριστη απάντηση!!!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου