Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΠΟΕΔΗΝ: Με την βούλα του Πρωθυπουργού ο κος Πολάκης ντύθηκε "ζορό" καθυβρίζοντας τους πάντες.



Ο Πρωθυπουργός της Χώρας κάλεσε στο Μαξίμου, την Παρασκευή 12/8/2016 παραμονές Δεκαπενταύγουστου, τον φίλο του Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Πολάκη, στο σκάφος του οποίου πολλές φορές πέρασε τις διακοπές του, διαλογιζόμενοι την εφαρμογή της θεωρίας Φρίντμαν επί ψευτοαριστερών κυβερνήσεων.

        Θα περίμενε κανείς να του «βάλει χέρι» για τον οχετό ύβρεων ενάντια των θεσμών της Δημοκρατίας της Χώρας μας, ενάντια της «ενοχλητικής» ΠΟΕΔΗΝ, που με στοιχεία αναδεικνύει την πορεία αποσύνθεσης του ΕΣΥ.

        Θα περίμενε κανείς να καλέσει τον Υπουργό Υγείας κο Ξανθό, που συνεχίζει να μένει στο απυρόβλητο, προκειμένου να αναζητήσουν εφαρμόσιμες πολιτικές και όχι πολιτικές στα λόγια, για την πραγματική ανάταση του ΕΣΥ.

        ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!

Ο Πρωθυπουργός γιόρτασε τον Δεκαπενταύγουστο χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς με τσολιάδες στην Άρτα και από το Μέγαρο Μαξίμου σιγή ιχθύος για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας....


Όχι μόνο δεν εκδόθηκε δελτίο τύπου από το γραφείο του Πρωθυπουργού που να εγκαλεί τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Πολάκη, δεν υπήρξε καν διαρροή από κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου που να επισημαίνουν την ενόχληση του Πρωθυπουργού για τις ύβρεις Πολάκη. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας συνεχίζει ακάθεκτος τις ύβρεις και τις ψευτοπαλικαριές.

Καμία διάθεση από τον Πρωθυπουργό για οργάνωση κυβερνητικής σύσκεψης προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για διόρθωση των πολιτικών που εφαρμόζονται στον τομέα της Υγείας με πραγματικές προσλήψεις και επαρκή χρηματοδότηση.

 Πεθαίνουν άνθρωποι από την κατάσταση του ΕΣΥ και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα.

Επί των ημερών Τσίπρα – Ξανθού – Πολάκη στα Νοσοκομεία προσελήφθησαν 450 υπάλληλοι και μόνο. Εκ των 950 θέσεων που είχαν εγκριθεί από την προπροηγούμενη κυβέρνηση. Οι υπόλοιπες 500 θέσεις πολύ δύσκολα θα καλυφθούν αν και οι Υπουργοί Υγείας δεσμεύονταν για την πρόσληψη και των 950 υπαλλήλων έως τέλος του έτους 2015. Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης, δια στόματος του κου Τσίπρα ήταν για ενίσχυση του Συστήματος με  4.500 νέες θέσεις επιπλέον των υπηρετούντων 2 Απρίλη 2015.

Ο κος Πολάκης μάταια προσπαθεί να το παίξει «Ζορό» που πολεμάει την διαφθορά, την διαπλοκή και την γραφειοκρατία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μόνο.

Φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από την κυβέρνηση. Για τις μηδενικές προσλήψεις πέρυσι στον κο Κουρουμπλή, Υπουργό  Υγείας, έφταιγε το ΑΣΕΠ. Εφέτος στον κο Πολάκη φταίει η γραφειοκρατία. Θυμίζουμε ότι πέρυσι τον Απρίλη έγινε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για την επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης του προσωπικού στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ, ο κος Κατρούγκαλος Υπουργός τότε Δημόσιας Διοίκησης και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Υγείας. Στη σύσκεψη κλήθηκε και παρέστη ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Εκεί ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ και τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Υγείας ξεκαθάρισαν χωρίς να αμφισβητηθεί ότι η κωλυσιεργία στην πρόσληψη του προσωπικού έχει σχέση με την καθυστέρηση έγκρισης των πιστώσεων με την ευθύνη να βαραίνει τον εκάστοτε Υπουργό Υγείας.

Εφέτος δεν προβλέπεται κονδύλι στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας του τρέχοντος έτους για νέες προσλήψεις, καθώς επίσης καραδοκεί ο μνημονιακός κόφτης των δαπανών. Οι προκηρύξεις που ανακοινώθηκαν 1.660 θέσεις, 1.200 θέσεις το πολύ - πολύ να προκηρυχθούν (αν προκηρυχθούν). Η ολοκλήρωση των διαδικασιών των εν λόγω προκηρύξεων και η πρόσληψη του προσωπικού (εάν γίνει), θα γίνει από την επόμενη κυβέρνηση (ακόμη και αν η σημερινή εξαντλήσει την τετραετία) λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Οφείλονται κανονικές άδειας στο προσωπικό από το έτος 2012. Για να δοθεί στο προσωπικό πέντε  ημέρες άδειας το καλοκαίρι, δουλεύουν σερί ένα μήνα χωρίς ρεπό. Χρονιάρες μέρες τον Δεκαπενταύγουστο και στο Νοσηλευτικό Προσωπικό δεν χορηγήθηκαν ούτε τα ρεπό της εβδομάδας. Οι Ιατροί εφημερεύουν χωρίς σταματημό.

Για τις μεσαιωνικές ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους, δεν φταίνε οι Δικαστές, αλλά το σαθρό θεσμικό πλαίσιο που παραδέχτηκαν εκ των υστέρων οι Υπουργοί της Υγείας, το οποίο θεσμοθετεί την προαιρετικότητα στην εκδίωξη των εργολάβων και όχι την υποχρεωτικότητα. Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί την εκδίωξη των εργολάβων και την σύναψη με τους εργολαβικούς εργαζόμενους Συμβάσεων Εργασίας Αορίστου Χρόνου.

Η κυβέρνηση συνεχίζει τα λόγια του …αέρα!!!

Εκ τούτων τα συμπεράσματά μας για την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας είναι ότι αναζήτησαν νέους επικοινωνιακούς τρόπους για την αντιμετώπιση των ενοχλητικών συνδικαλιστών της ΠΟΕΔΗΝ και θεσμών της Δημοκρατίας της Χώρας. Εξάλλου το Νοσοκομείο Σαντορίνης που συνεχίζει να λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας και ως Κέντρο Διακομιδών Ασθενών μαζί το εγκαινίασαν. Σε αυτό εντάσσεται και η εσπευσμένη ανακοίνωση προσλήψεων, η οποία είναι άλλη μια επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης.

Δεν μας σκιάζουν οι φοβέρες των αυτοαποκαλούμενων αριστερών Υπουργών που στην πράξη εφαρμόζουν σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Θα συνεχίζουμε να τους ξεσκεπάζουμε.

Η κυβέρνηση ανατάσσει το ΕΣΥ, τόσο όσο διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις (μόνο σε επετείους, εγκαίνια).

Συνεχίζουμε τον αγώνα Σωτηρίας του ΕΣΥ από τα εγκαίνια της ΔΕΘ, εκεί που ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Πέραν της συμμετοχής μας στο Συλλαλητήριο το Σάββατο 10.09.2016 το απόγευμα, οργανώνουμε Πορεία Σωτηρίας την Παρασκευή 09.09.2016, επτά χιλιομέτρων που την ονομάζουμε το Καραβάνι της Υγείας. θα εκκινήσει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στις 7.00πμ, θα διέλθει από τα Νοσοκομεία Θεαγένειο, ΑΧΕΠΑ, Γεννηματά, Αγ.Δημήτριος και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Καλούμε σε συμμετοχή τους εργαζόμενους και τους πολίτες για να σώσουμε την Δημόσια Υγεία.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου