Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 2017 - Η δαπάνη Υγείας μειώνεται 200 εκατ. ευρώ σε σχέση με το έτος 20162 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

2 ΧΡΟΝΙΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

ΟΜΕΡΤΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ 

ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ  ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 2017

·        Η δαπάνη Υγείας μειώνεται 200 εκατ. ευρώ σε σχέση με το έτος 2016

·        Προσλήψεις προσωπικού ΜΗΔΕΝ


·        ΚΟΠΥ ΠΑΣΤΕ του έτους  2016 η επιχορήγηση στα Νοσοκομεία κα τις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας

·        Ληξιπρόθεσμα Νοσοκομείων 1,8 δις ευρώ. Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αυξήθηκαν τα ληξιπρόθεσμα 1,1 δις ευρώ. Να από πού βγαίνουν τα πρωτογενή πλεονάσματα


·        Η επιχορήγηση στον ΕΟΠΥΥ μειώνεται 200 εκατ. ευρώ σε σχέση με το έτος 2016

·        ΜΗΔΕΝ η επιχορήγηση στα Νοσοκομεία για την περίθαλψη των οικονομικά αδυνάτων

Πεθαίνουν οι Ασθενείς που θα μπορούσαν να ζουν

          Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στη χώρα μας κατέρρευσε....


          Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του άρτια εκπαιδευμένου και εξειδικευμένου εναπομείναντος προσωπικού, πεθαίνουν Ασθενείς που θα μπορούσαν να ζουν, εξαιτίας της διάλυσης των Νοσοκομείων.

          Στην Μεγάλη Βρετανία ασκείται κριτική στην κυβέρνηση για κατάρρευση του Συστήματος Υγείας. Καταγγέλλουν ότι εμφανίζονται συνθήκες τριτοκοσμικές τα Νοσοκομεία τους, αν και τα ποιοτικά στοιχεία, οι οικονομικοί πόροι, είναι σαφώς σε καλύτερη κατάσταση από τη χώρα μας.

          Στην Μ.Βρετανία ασκούν κριτική ότι με τον παραμικρό συναγερμό, όπως η εφετινή επιδημία γρίπης, αρκεί να εκτροχιάσει το σύστημα. Ο χρόνος αναμονής στα ΤΕΠ λένε έχει φτάσει στα όριά του.

          Την περασμένη εβδομάδα το 23% των Ασθενών τους περίμεναν πάνω από τέσσερις ώρες στα ΤΕΠ, πριν τους δει κάποιος γιατρός. Αυτή την εβδομάδα δύο Ασθενείς πέθαναν πάνω σε φορείο στο διάδρομο Νοσοκομείου. Παντού λείπουν κρεβάτια, ασθενοφόρα, γιατροί, λένε. Ασκούν κριτική γιατί σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ η Μεγάλη Βρετανία αφιερώνει 7,7% του ΑΕΠ για Δημόσιες Δαπάνες Υγείας, έναντι 8,6% του ΑΕΠ που αφιερώνει η Γαλλία και 9,4% του ΑΕΠ που αφιερώνει η Γερμανία.

Τι να πούμε εμείς για το Ελληνικό Σύστημα Υγείας;

          Οι Βρετανοί δεν έχουν κωλύματα για την γνωστοποίηση των προβλημάτων του Συστήματος Υγείας τους σε όλη την Ευρώπη. Δεν το θεωρούν ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ. Αντιθέτως η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θέλει να επικρατεί ΟΜΕΡΤΑ για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας.

          Η αντίστοιχη εικόνα στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας είναι: Οι ώρες αναμονής στα ΤΕΠ για να εξεταστεί ο Ασθενείς από γιατρό είναι 8 ώρες. Με στοιχεία του ΟΑΣΣΑ οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας είναι 5%του ΑΕΠ. Διαλυμένο ΕΚΑΒ. 70 διασωληνωμένοι Ασθενείς καθημερινά σε θαλάμους και ράντζα περιμένουν ΜΕΘ μετά θάνατον. Απέραντες λίστες αναμονής για χειρουργικές επεμβάσεις, καρκινοπαθείς που περιμένουν μετά θάνατον τις ακτινοθεραπείες, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού που είναι διαλυμένες, οι Νοσοκομειακές Λοιμώξεις που θερίζουν. Τριτοκοσμικές συνθήκες Νοσηλείας στις Κλινικές (ειδικά Παθολογικές και Πνευμονολογικές) με πολλά ράντζα και Ασθενείς στη διασπορά, οι μεγάλες ελλείψεις υγειονομικού, χειρουργικού υλικού, αναλωσίμων και φαρμάκων. Διαλυμένος ξενοδοχειακός εξοπλισμός και άθλια υλικοτεχνική υποδομή. Χαλασμένος, ασυντήρητος ιατρικοτεχνολογικός εξοπλισμός που εμφανίζει βλάβες και δείχνει λάθος αποτελέσματα.

Πεθαίνουν Ασθενείς εξαιτίας της διάλυσης των Δημόσιων Νοσοκομείων.

          Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πανηγυρίζει στις στάχτες του ΕΣΥ.

Νοιώθουν υπερήφανοι ο κος Τσίπραςκαι οι Υπουργοί Υγείας (ειδικά ο κος Πολάκης)  με αυτή την κατάσταση. Οι πολίτες περιγράφουν την άθλια κατάσταση της Υγείας και η κυβέρνηση τους θεωρεί όλους προβοκάτορες.
          25 Ιανουαρίου 2017.

Δύο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δύο χρόνια διάλυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Η απόλυτη κατάρρευση των Δημόσιων Νοσοκομείων. Έπιασαν το νήμα της διάλυσης από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες Μνημονιακές κυβερνήσεις.

Το αποτελείωσαν.
         
2 ΧΡΟΝΙΑ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΙΕΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 2017

·        Δημόσια δαπάνη Υγείας
«Θα συγκλίνουμε έως τέλος του έτους 2017 τη Δημόσια Δαπάνη Υγείας με το Μ.Ο. των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι στο 7,5% των ΑΕΠ τους». (δηλώσεις Τσίπρα, Χουλιαράκη, Υπουργών Υγείας).

Με στοιχεία του ΟΟΣΑ στη χώρα μας οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας είναι 5% του ΑΕΠ. Το έτος 2017 όχι μόνο δεν αυξάνονται οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας για να συγκλίνουν με το Μ.Ο. των χωρών της Ευρώπης, αλλά μειώνονται 200εκ. ευρώ

ΚΩΔ. 210   2016: 3.919.182.000
ΚΩΔ. 210   2017: 3.720.615.108

·        Επιχορήγηση Νοσοκομείων.
«Αυξάνουμε την επιχορήγηση στα Νοσοκομεία 350 εκ.ευρώ σε σχέση με τις προηγούμενες Μνημονιακές κυβερνήσεις»  (δηλώσεις Τσίπρα, Υπουργών Υγείας).

Από τον κωδικό 2325 η επιχορήγηση στα Νοσοκομεία το έτος 2017 είναι ΚΟΠΥ ΠΑΣΤΕ με το έτος 2016 με ποσό επιχορήγησης 1.156.000.000ευρώ. Το έτος 2015 ήταν 1.500.000.000 ευρώ. Μειώθηκε 350.000.000ευρώ

Ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νοσοκομείων τέλος του έτους 2016 1,8δις ευρώ.

·        ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
«Θα προσλάβουμε πολυάριθμο προσωπικό» δηλώνουν καθημερινά ο κος Τσίπρας και οι Υπουργοί Υγείας.

Από τον Κωδικό 0200 «Αμοιβές Πολιτικών Υπαλλήλων (τακτικοί και ΙΔΑΧ)» προκύπτει ότι εφέτος θα γίνουν μηδενικές προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού. Το έτος 2016 οι Αμοιβές Πολιτικών Υπαλλήλων (τακτικοί και ΙΔΑΧ) ήταν 1.666.639.000ευρώ και το έτος 2017 είναι 1.675.074.719ευρώ.

Που είναι τα χρήματα θα γίνουν μόνιμες προσλήψεις;

Ο Κωδικός 5113 ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ στον Προϋπολογισμό του έτους 2017 είναι 0,00 όπως και το έτος 2016 (0,00). 0 από 0 = 0
·        Δωρεάν περίθαλψη οικονομικά αδυνάτων.
«Θεσμοθετήσαμε, λένε Τσίπρας και Υπουργοί Υγείας, την Δωρεάν Περίθαλψη των Ανασφάλιστων».

ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ!!!

Την πληρώνουμε εμείς από την τσέπη μας 800.000.000 ευρώ με το ισοδύναμο μέτρο της αύξησης 2% της υγειονομικής περίθαλψης και δυστυχώς τα χρήματα δεν καταλήγουν στο ΕΣΥ. Διατίθενται για τη πληρωμή των Συντάξεων και για την επίτευξη των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων.

Στο Κωδικό 2323 η επιχορήγηση σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα για Δαπάνες Νοσοκομειακής Περίθαλψης οικονομικά αδυνάτων το έτος 2017 είναι 1.000.000ευρώ από 1.265.000ευρώ που ήταν το έτος 2016. ΦΡΑΓΚΟΔΙΦΡΑΓΚΑ!!!

Μόνο το ΑΧΕΠΑ το έτος 2016 ξόδεψε 3.585.845,81ευρώ υπερκαλύπτοντας των προϋπολογισθείσα ετήσια δαπάνη για όλα τα Νοσοκομεία της χώρας (κοιν.σχετ.έγγραφο)

·        Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη
«Οι πολίτες της χώρας με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απολαμβάνουν όλοι μηδενός εξαιρουμένου Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη» δηλώνει ο κος Τσίπρας κατ’ επανάληψη.

ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ!!!

Παρότι πληρώνουμε 6% εισφορά Υγείας επί των μισθών και των συντάξεων, την Πρωτοβάθμια Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη την πληρώνουμε από την τσέπη μας. Τα βιβλιάρια ασθενείας αράχνιασαν στα ντουλάπια των σπιτιών μας.

Ασθενείς με χρόνιες παθήσεις δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν τα φάρμακά τους, μετά και την περικοπή του ΕΚΑΣ. Πληρώνουν 1ευρώ την συνταγή, 25% συμμετοχή, την διαφορά της τιμής μεταξύ των πρωτότυπων φαρμάκων και των γενοσήμων, 10ευρώ τον Ιατρό για συνταγογράφηση και 50ευρώ τον Ιατρό για εξέταση.

Τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Στο κωδικό 2365 του προϋπολογισμού η επιχορήγηση για τον ΕΟΠΥΥ εφέτος μειώνεται σε 325.500.000ευρώ, από 525.500.000ευρώ που προέβλεπε ο προϋπολογισμός του έτους 2016 (ο Συστατικός Νόμος προβλέπει χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ 0,6% του ΑΕΠ) 200.000.000 ευρώ κάτω.

Με τι θα πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ τις υποχρεώσεις του στα Νοσοκομεία;

·        Ενίσχυση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας
«Θα προχωρήσουμε σε νομοθετική παρέμβαση ενίσχυσης και ανάπτυξης της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης», λένε Τσίπρας και Υπουργοί Υγείας. Με τι χρήματα;

Ο κωδικός 2325 του προϋπολογισμού «επιχορήγηση σε φορείς παροχής Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης» προβλέπει το έτος 2017 92.000.000ευρώ, όσα και το έτος 2016.
Άρα λοιπόν τα Κέντρα Υγείας θα εξακολουθούν να φυτοζωούν και να πεθαίνουν Ασθενείς μπροστά από τις κλειστές πόρτες των Κέντρων Υγείας. Δεν θα έχουν να αγοράσουν ούτε χαρτί υγείας.

·         Ληξιπρόθεσμες οφειλές
«Τα Νοσοκομεία θα πάψουν να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές» δήλωσαν κατ’ επανάληψη οι Υπουργοί Υγείας και ο Πρωθυπουργός. Επίσης λένε ότι «Θα εξοφλήσουμε τις υποχρεώσεις τους από τις δόσεις που θα καταβληθούν από την Α’ Αξιολόγηση του 3ου Μνημονίου».
ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ!!!
Εκδόθηκαν τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το πρώτο εννεάμηνο του έτους 2016 και τα Νοσοκομεία οφείλουν 1,5διςερώ ληξιπρόθεσμες οφειλές με αυξητική τάση το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Αναμένεται να κλείσουν 1,8διςευρώ στο τέλος του έτους. Εδώ οφείλεται η διάλυσή τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέλαβε 700εκ.ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές τέλους του έτους 2014.

Τις αύξησε κατά 1,1διςευρώ. Να από πού βγαίνουν τα πρωτογενή πλεονάσματα. Κτισμένα πάνω στο πόνο και την ταλαιπωρία των Ασθενών.

 Ότι και εάν λένε, ότι κι αν κάνουν οι κυβερνώντες, δεν μπορούν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Διαλύονται τα Δημόσια Νοσοκομεία.

Δυστυχώς πεθαίνουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να ζήσουν.

Θα το φωνάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/1/2017
2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
ΨΕΜΑΤΑ – ΨΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση Συνδικαλιστικών Στελεχών 9πμ έξω από το ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου