Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

ΠΟΕΔΗΝ: Στον αέρα βρίσκεται το Συμβασιούχο προσωπικό του ΕΣΥ και της Πρόνοιας


 Στον αέρα βρίσκεται το Συμβασιούχο προσωπικό του ΕΣΥ και της Πρόνοιας.

        Εκδόθηκαν οι αποφάσεις του Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που επιβεβαιώνουν τις ενστάσεις που διατύπωνε η ΠΟΕΔΗΝ.

Για τους Επικουρικούς ιατρούς η απόφαση είναι συγγνωστή πλάνη.

        Για το Επικουρικό προσωπικό πλην ιατρών η απόφαση είναι εξίσου δυσμενής καθ’ ότι εντάσσει το προσωπικό στο άρθρο 7 παράγραφος 2 του Π.Δ. 164/2004 με βάση το οποίο εξοφλούνται τα δεδουλευμένα έως την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης, αλλά οι Συμβάσεις από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης και μετά θεωρούνται άκυρες.

          Η απόφαση συγγνωστή πλάνη είναι εξίσου κακή καθ’ ότι οι ιατροί θα εξοφληθούν τα δεδουλευμένα έως την έκδοση της απόφασης, αλλά από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης και μετά παύουν να εξοφλούνται εντάλματα πληρωμής της μισθοδοσίας.

          Επίσης εκδόθηκε απόφαση του Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θεωρεί ότι οι συμβάσεις έργου του πρώην εργολαβικού προσωπικού υποκρύπτουν εξαρτημένη σχέση εργασίας και αθροίζονται στο 24μηνο απασχόλησης.

          Οι εν λόγω αποφάσεις του κλιμακίου μπορούν με πρωτοβουλία των εμπλεκόμενων Νοσοκομείων να παραπεμφθούν στο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου για διόρθωση πράγμα πολύ δύσκολο.

          Οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθορίζουν για άλλη μία φορά ότι ο χρόνος εργασίας με συνεχείς συμβάσεις δεν μπορεί να υπερβαίνει το 24μηνο.

          Η κυβέρνηση πια έχει μόνο ένα δρόμο. Νομοθετική ρύθμιση κατοχύρωσης του μισθού και της δουλειάς των Συμβασιούχων εργαζομένων. Την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου καθ’ ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

          Τέρμα τα ψέματα και οι υπεκφυγές της κυβέρνησης. Οι Συμβασιούχοι εργαζόμενοι ή θα κατοχυρωθούν με την μονιμοποίησή τους ή θα βρίσκονται σε διαρκή ομηρία και στο τέλος θα απολυθούν.

          Μάλιστα  Διοικήσεις Νοσοκομείων ξεκίνησαν να απολύουν Επικουρικό προσωπικό, να μειώνουν τον χρόνο διάρκειας των συμβάσεών τους κα να ζητάνε πίσω χρήματα δεδουλευμένα ως αχρεωστήτως  καταβληθέντα.

          Καλούμε του Συμβασιούχους εργαζόμενους μετά της νέες δυσμενείς εξελίξεις να δώσουν βροντερό παρόν στην Παναττική Στάση Εργασίας την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας 12 το μεσημέρι έξω από το Γ.Λ.Κ.

          Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Υγείας προκειμένου να συναντήσουμε τους Υπουργούς Υγείας να δώσουν απαντήσεις.  

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ       ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου