Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υπουργό Υγείας κο Ανδρέα Ξανθό την Δευτέρα 10/12/2018



Κατά την χθεσινή κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Υγείας, αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας κο Ξανθό.

Τέθηκαν τα ζητήματα της αύξησης των μισθών της χορήγησης του 13ου και 14ου μισθού με βάση τις δικαστικές αποφάσεις, της αύξησης των πρόσθετων αμοιβών, της ένταξης στα ΒΑΕ, της διασφάλισης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, τη μη χορήγηση στολών στο προσωπικό των Μονάδων Υγείας, της έκδοσης  διευκρινιστικής εγκυκλίου για την επέκταση της ειδικής άδειας (ΤΕΠ εργαστήρια κ.α.), της χορήγησης των αναδρομικών και την αύξηση του Επιδόματος Ευθύνης των Προϊσταμένων τμημάτων Νοσηλευτικής και Ιατρικής Υπηρεσίας με βάση την απόφαση του ΣτΕ, των προσλήψεων μόνιμου Προσωπικού, της αύξησης των δαπανών για την υγεία και της αύξησης των δαπανών για τα Νοσοκομεία τα οποία επιφορτίστηκαν και με τη δαπάνη μισθοδοσίας του συνόλου του συμβασιούχου προσωπικού με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες ζωτικής σημασίας.

Θέσαμε επίσης το ζήτημα της ομηρίας των συμβασιούχων, τα σπαστά ωράρια και τη μερική απασχόληση του πρώην εργολαβικού προσωπικού, τις ελλείψεις προσωπικού στις υποστηρικτικές υπηρεσίες λόγω έλλειψης κονδυλίων, της εκδίωξης των εργολάβων σε όσα Νοσοκομεία παραμένουν,  της διευκρίνισης  στη μοριοδότηση του επικουρικού προσωπικού, της έκδοσης της απόφασης ανανέωσης των συμβάσεων του προσωπικού που υπηρετεί μέσω ΟΑΕΔ, της παράτασης των συμβάσεων των επικουρικών Ιατρών κ.α.

        Ο Υπουργός αποδέχθηκε ότι τα προβλήματα είναι υπαρκτά. Οι Προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων είπε έχουν οριακή αύξηση των δαπανών του χρόνου, παραδέχθηκε και αναγνώρισε ότι τα μισθολογικά και εργασιακά ζητήματα που θέτουμε είναι δίκαια.

        Είπε ότι το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας θα παραμείνει ως έχει, δυσκολεύεται όμως για την επέκταση σε άλλες ειδικότητες. Η απόφαση ανανέωσης για το προσωπικό ΟΕΑΔ θα εκδοθεί άμεσα, η μοριοδότηση του Επικουρικού θα διευκρινιστεί. Θα προωθήσει την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου για την Ειδική άδεια.

        Για το Επίδομα Ευθύνης των Προϊσταμένων των Τμημάτων της Νοσηλευτικής και Ιατρικής υπηρεσίας είπε ότι θα χορηγηθούν μόνο τα αναδρομικά και δεν θα υπάρξει Νομοθετική ρύθμιση για εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ και στο μισθό. Ως εκ τούτω συνεχίζουμε την διεκδίκηση για αποκατάσταση της αδικίας.

        Κατέγραψε τις θέσεις μας για το Συμβασιούχο προσωπικό (μονιμοποίηση όλων) και θα τις εξετάσει. Θα ανανεωθεί είπε η Σύμβαση για 10 μήνες των Επικουρικών ιατρών που πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ. Για την ένταξη στα ΒΑΕ: είπε ότι έχουμε δίκιο και θα το συζητήσει με τους συναρμόδιους Υπουργούς.

        Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου