Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Τι συμφώνησαν Κουρουμπλής & Κατρούγκαλος για τις 6.000 προσλήψεις στην Υγεία

Αποτέλεσμα εικόνας για κουρουμπλης κατρουγκαλοσ
Σταδιακά αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την κάλυψη συνολικά 6.000 θέσεων στο χώρο της Υγείας με γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό.

Στις συναντήσεις που είχαν το πρωί της Μ. Τετάρτης ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής και Α. Ξανθός με τον με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργο Κατρούγκαλο και πρόεδρο του ΑΣΕΠ, καθορίστηκε σε γενικές γραμμές η πορεία των προσλήψεων μέσα στο 2015, για την ενίσχυση του ΕΣΥ, των ΜΕΘ και του ΠΕΔΥ.

          Συγκεκριμένα, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 800 επικουρικών γιατρών και 700 νοσηλευτών. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε , ότι η θητεία των επικουρικών θα είναι διετής αν επιλέξουν απομακρυσμένες περιοχές της χώρας ή νησιά. Από τις 1500 προσλήψεις, οι 500 θα καλύψουν τα κενά σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και η διαδικασία θα γίνει μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

         Σε ότι αφορά τις 4500 θέσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διευκρινίστηκε ότι οι 1012 αφορούν σε προσλήψεις που είχαν ήδη εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

        Επίσης, συμφωνήθηκε να επισπευσθούν από το ΑΣΕΠ οι σχετικές διαδικασίες.

 Τέλος, σε ότι αφορά την νοσοκομειακή περίθαλψη των ανασφάλιστων, η νέα κυβέρνηση μελετά την έκδοση νέας απόφασης που θα αυξάνει το εισοδηματικό όριο από τα 6.000 ευρώ που προέβλεπαν δυο παλαιότερες υπουργικές αποφάσεις, στα 12.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου