Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Ανακοίνωση ΔΗ.ΣΥ.: Σχέδιο «Σφαγείο» για τις συντάξεις – Ασύστολα ψεύδη από τον Κατρούγκαλο

Οι αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων από 1η Γενάρη 2016
Σαρωτικές ανατροπές για το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, το επίπεδο των συντάξεων και το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων. Αυτά περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Κατρούγκαλου που δόθηκε, χθες, στη δημοσιότητα και μάλιστα με το χαρακτηρισμό «Απόρρητο»!
Απόρρητο, όμως, από ποιους; Από τους σημερινούς εργαζόμενους που βλέπουν για ακόμη μία φορά τις προσδοκίες τους να μπαίνουν στην προκρούστεια κλίνη και να πετσοκόβονται (;) ή από τους ήδη συνταξιούχους που για ακόμη μία φορά αντιμετωπίζονται με απαξίωση και περιφρόνηση;....


Ο -έως πρότινος- «αγανακτισμένος» Υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, που περιφερόταν από πλατεία σε πλατεία για να «εξηγήσει» στο λαό πώς θα έσκιζε τα μνημόνια, σήμερα περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι, ψεύδεται και παραπληροφορεί, επιμένοντας –χωρίς ίχνος αιδούς- ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις των συντάξεων!
Ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι θα υπάρξουν!
Διότι:
·         Το δικό του Σχέδιο προβλέπει μειώσεις που ξεπερνούν μεσοσταθμικά το 20% για τους νέους συνταξιούχους.
·         Το δικό του Σχέδιο «βαφτίζει» προσωπική διαφορά, τις μειώσεις των ήδη συνταξιούχων.
·         Στο δικό του Σχέδιο, ο συντελεστής αναπλήρωσης για εργαζόμενο με 35 χρόνια υπηρεσίας πέφτει στο 39,21% (που σημαίνει ότι με 1.200 ευρώ αποδοχές η ανταποδοτική σύνταξη πέφτει στα 470 ευρώ!!!)
·         Στο δικό του Σχέδιο προβλέπεται ότι ως βάση υπολογισμού των συντάξεων θα λαμβάνεται το σύνολο του ασφαλιστικού βίου και όχι τα καλύτερα πέντε έτη της τελευταίας δεκαετίας.
Και τολμούν να μιλούν για αυξήσεις...
Τολμούν να μιλούν για «δίκαιη επίλυση» του Ασφαλιστικού!
Eνώ γνωρίζουν ότι το «Απόρρητο» Σχέδιο Κατρούγκαλου, όχι απλώς δεν αποτελεί «δίκαιη λύση»… Δεν αποτελεί καν «λύση»!
Τους θυμίζουμε, λοιπόν, αυτά που και οι ίδιοι έλεγαν μέχρι χθες:
·         Δίκαιη επίλυση δεν μπορεί να υπάρξει όταν το Ασφαλιστικό αντιμετωπίζεται μόνο ως δημοσιονομικό πρόβλημα. Ούτε όταν παραβλέπεται η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των Ασφαλιστικών Ταμείων ή όταν προωθείται συστηματικά η σταδιακή απόσυρση του Κράτους από τη στήριξη του Ασφαλιστικού Συστήματος (γεγονός που επισφραγίζεται με το τρίτο Μνημόνιο).
·         Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού δεν είναι ούτε η προσαρμογή του συστήματος στα σημερινό χαμηλότατο επίπεδο πόρων, ούτε οι μειώσεις των συντάξεων, ούτε οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας ούτε βεβαίως οι αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
Ουσιαστική μεταρρύθμιση είναι η αντιμετώπιση της ουσίας του προβλήματος που είναι προφανώς η έλλειψη πόρων.  
Μόνο που οι εισφορές, μετά από την πολύχρονη εφαρμογή της λαθεμένης συνταγής των Μνημονίων, βρίσκονται σήμερα στο ναδίρ, με την ανεργία να ζεματάει, τους κατώτατους μισθούς να κατακρημνίζονται, την ευέλικτη απασχόληση να γενικεύεται, τη μαύρη εργασία να φτάνει σε ασύλληπτα επίπεδα, τις πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμών να οδηγούν τον κόσμο σε απελπισία και την εισφοροδιαφυγή να αποτελεί πλέον τον κανόνα.
Χωρίς «απαντήσεις» σε αυτά κανένα Ασφαλιστικό Σύστημα δεν μπορεί να αναπνεύσει και να επιβιώσει!
Είναι φανερό ότι η Νεομνημονιακή Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και ο Υπουργός Εργασίας, χωρίς επιφυλάξεις, αδιαφορώντας για τις άγριες επιπτώσεις στο σώμα μιας κοινωνίας που είναι ήδη αποστεωμένη, έπειτα από έξι χρόνια εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών, είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν έως τέλους την αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική τους και προς το σκοπό αυτό επιστρατεύουν κάθε μέσο, κάθε τρόπο, κάθε ψέμα, μικρό ή μεγάλο.  
Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, άλλωστε, προκειμένου να υπερασπίσει αυτές τις επιλογές, βυθίζεται στην παρελθοντολογία, επαναλαμβάνοντας μονότονα την ίδια αξιοθρήνητη επιχειρηματολογία περί μειώσεων των συντάξεων που έγιναν επί προηγούμενων Κυβερνήσεων. Την ίδια ώρα τεχνηέντως αποφεύγει να παραδεχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξελέγη για να εφαρμόσει νέες επώδυνες μειώσεις στις συντάξεις, αλλά έχοντας τη λαϊκή εντολή για μια άλλη πολιτική.
Είναι, όμως, γνωστό. Μπορείς να εμπαίζεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά όχι όλους για πάντα!
Είναι βέβαιο ότι αυτή τη φορά ουδείς θα τους πιστέψει. Όση προπαγάνδα κι αν επιχειρήσουν.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους νέους να συμμετέχουν ΜΑΖΙΚΑ, ΕΝΩΤΙΚΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ στις απεργιακές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στα συλλαλητήρια, στις διαδηλώσεις και στις πορείες που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο διάστημα και με τρόπο αποφασιστικό να πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων τα σχέδια Κυβέρνησης και Τρόικας.
Τα ψέματα τελείωσαν!
Είναι ώρα για αλήθειες! Είναι ώρα για αγώνες! Είναι ώρα για δικαίωση!

Από τη Γραμματεία της ΔΗ.ΣΥ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου