Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

ΠΟΕΔΗΝ: Το ΕΣΥ σε ελεύθερη πτώση


·       Θα γίνουν τελικά οι προσλήψεις στα Νοσοκομεία τώρα που υπάρχει ενδεχόμενο να επιστραφούν τα χρήματα των τηλεοπτικών αδειών στους υπερθεματιστές;

·       Θα αναζητηθούν ισοδύναμα για λίγες προσλήψεις όπως η  περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας;

Το ΕΣΥ σε ελεύθερη πτώση

Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

          Η ΠΟΕΔΗΝ από τη πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης παίρνοντας μέρος στο παιχνιδάκι της με τις τηλεοπτικές άδειες. Σκοπιμότητες βουτηγμένες στην ανεργία εκατοντάδων εργαζόμενων δημοσιογράφων και τεχνικών των καναλιών, που η κυβέρνηση για τη χειραγώγηση της ενημέρωσης και μόνο προσπαθεί να τα βάψει στο μαύρο.

          Οι ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ της κυβέρνησης πίστεψαν ότι με επικοινωνιακά ευφυολογήματα θα δημιουργήσουν κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού.

          Θα πείσουν την κοινωνία ότι κλείνουν τα κανάλια της δήθεν διαπλοκής και με τα χρήματα των αδειών θα σώσουν το ΕΣΥ....


          Αλήθεια πόσες φορές θα σώσει το ΕΣΥ στα λόγια η κυβέρνηση, που κερδίζει επάξια θέση στο βιβλίο Γκίνες, με τα περισσότερα ψέματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

          Η ΠΟΕΔΗΝ δεν τσίμπησε στις εξαγγελίες Τσίπρα στην ΔΕΘ (10/9/2016) λίγες ώρες αφότου τελείωσε το Καραβάνι της Υγείας της Θεσσαλονίκης, για την αξιοποίηση των χρημάτων των τηλεοπτικών αδειών σε χιλιάδες κοινωνικές δράσεις, καθώς επίσης και στην ενίσχυση των Νοσοκομείων με 10.000 προσλήψεις.

          «Από το τάξιμο κανείς δεν έπαθε τίποτα, από το δόσιμο έπαθε».

          Ο κος Τσίπρας εξήγγειλε χιλιάδες προσλήψεις εντός του έτους 2015 και 2016. Επί των ημερών του έγιναν μόνο 530 προσλήψεις υπαλλήλων, από τις 950 θέσεις που είχαν εγκριθεί από την προπροηγούμενη κυβέρνηση. Το προσωπικό των Νοσοκομείων μειώθηκε 7.695 υπαλλήλους τους τελευταίους 20 μήνες.

          Η κρατική χρηματοδότηση εφέτος είναι 350 εκ ευρώ λιγότερα από πέρυσι. Τα Νοσοκομεία οφείλουν ληξιπρόθεσμα 1,3δις ευρώ.

          Η ΠΟΕΔΗΝ δεν τσίμπησε επίσης στο περιεχόμενο του Δελτίου Τύπου που εκδόθηκε από το Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, του Αν. Υπουργού Υγείας (Πολάκη), της Αν.Υπουργού Εργασίας και του καναλοφάγου Υπουργού του σκότους των καναλιών κου Παππά (4/10/2016), ότι τα χρήματα της πρώτης δόσης των υπερθεματιστών των τηλεοπτικών σταθμών, θα πάνε για προσλήψεις 4000 Νοσηλευτών στα Νοσοκομεία.

          Οι αθεόφοβοι ανακοίνωσαν 4000 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας οι οποίες επιδοτούνται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα (προγράμματα ΕΣΠΑ). Δεν καλύπτουν βάρδιες και αμείβονται με 500 ευρώ το μήνα.

          Αλήθεια μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να εξετάσει επί της ουσίας τη Συνταγματικότητα του Νόμου Παππά και τις δηλώσεις του ιδίου Υπουργού, καθώς και του Γ.Γραμματέα ενημέρωσης, ότι θα επιστραφούν τα χρήματα των υπερθεματιστών των καναλιών σε περίπτωση αντισυνταγματικότητας του Νόμου, τι να υποθέσουμε;

Πάπαλα οι προσλήψεις στα Νοσοκομεία;

          Ούτως ή άλλως πρόκειται για επικοινωνιακή μπαρούφα της κυβέρνησης, αφού οι προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας επιδοτούνται εξ ολοκλήρου από προγράμματα ΕΣΠΑ και είναι για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

          Τις πήρε το ποτάμι τις προσλήψεις!!!

          Τώρα έχουν καλή δικαιολογία. Αναγκαστήκαμε να επιστρέψουμε τα λεφτά πίσω στους υπερθεματιστές και φταίνε οι κακοί εκπρόσωποι της διαπλοκής. Εξαιτίας αυτών δεν γίνονται προσλήψεις στα Νοσοκομεία. ΈΛΕΟΣ!!!

Ο Κρατικός Προϋπολογισμός χρηματοδοτεί προσλήψεις μόνιμου ή επικουρικού προσωπικού (ορισμένου χρόνου).

          Τα λεφτά από τα κανάλια (αν τα πάρει η κυβέρνηση), θα καταλήξουν στη τρύπα των πρωτογενών ελλειμμάτων ή πλεονασμάτων (Μνημονιακή δέσμευση).

          Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφέτος το καλοκαίρι απέλυσε 500 εργαζόμενους των Νοσοκομείων κοινωφελούς εργασίας. Τον μισθό χορηγούσαν εξ ολοκλήρου οι φορείς υλοποίησης των εν λόγω Κοινοτικών Προγραμμάτων. Τα Νοσοκομεία ή ο προϋπολογισμός του Υπουργού Υγείας δεν συμμετείχαν ούτε κατ’ ελάχιστο; Τι άλλο θα ακούσουμε; Ενδεχομένως να προσληφθεί ίσος αριθμός (500) υπαλλήλων κοινωφελούς εργασίας. Όσους δηλαδή απέλυσε ο κος Τσίπρας.

          Στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού του έτους 2017 που κατατέθηκε στη Βουλή και στο σχέδιο Νόμου που κυκλοφόρησε από τους Υπουργούς Υγείας περί των ατομικών συμβάσεων μίσθωσης έργου, είναι αποτυπωμένη η Μνημονιακή πραγματικότητα.

          Οι προσλήψεις μόνιμου ή ορισμένου χρόνου προσωπικού στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ υπακούουν στον Μνημονιακό κανόνα για κάθε 5 αποχωρήσεις μία πρόσληψη το έτος 2016 και για κάθε 4 αποχωρήσεις μία πρόσληψη το έτος 2017. Πού βλέπει λοιπόν ανάταση του ΕΣΥ η κυβέρνηση, όταν το προσωπικό θα είναι συνεχώς μειούμενο;

          10.000 μόνιμοι υπάλληλοι των Νοσοκομείων έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα συνταξιοδότησης και αναμένεται τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς να ασκήσουν το δικαίωμα μέσα στο έτος 2017.

          Πώς θα σωθούν τα Νοσοκομεία;

          Το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού του έτους 2017 που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει  ίδια χρηματοδότηση με εφέτος στα Νοσοκομεία.

          Τα Νοσοκομεία λοιπόν που χρωστάνε και της Μιχαλούς δεν μπορούν να συντηρήσουν, να λειτουργήσουν, να ανανεώσουν τον εξοπλισμό, τις υποδομές, τα ιατρικά μηχανήματα. Δεν μπορούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα.

          Τα Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ θέλουν το 166.

          Η κυβέρνηση θα αναζητήσει ισοδύναμα, προκειμένου για να χρηματοδοτήσει τα Νοσοκομεία. Στο στόχαστρο ως ισοδύναμο η κυβέρνηση έθεσε ήδη το επίδομα επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας των πιο πολύπαθων Επαγγελματιών Υγείας.

          Συνεχίζει να υφίσταται η διάταξη (Ν.4354/2015 άρθρο 18) για κατάργησή του έως τέλους του έτους 2017 (ευθυγράμμιση του επιδόματος με τις βέλτιστες πρακτικές των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Από τώρα επιχειρούν μέσω αίολων, παράνομων εγγράφων του Γ.Λ.Κ. να περικόπτουν το επίδομα από κατηγορίες δικαιούχων εργαζόμενων.

          Να μην τολμήσουν να το αγγίξουν.

          Οι Νοσηλευτές δεν είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και με το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας ο μισθός τους κατά μέσο όρο διαμορφώνεται στα 900 ευρώ το μήνα (περικοπές κατά τα Μνημονιακά έτη πάνω από 40%).

          Το ΕΣΥ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

          Ο Θεός να βάλει το χέρι του

          Η κυβέρνηση είναι «από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα»

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ      ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου