Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΠΟΕΔΗΝ: ΥΠΟΥΛΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ- ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΣΤΟ Π.Γ.Ν.Ι.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν.Ι.

ΚΟΙΝ.: ΜΜΕ

ΥΠΟΥΛΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ- ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ  ΣΤΟ Π.Γ.Ν.Ι.

Στη Ψυχιατρική κλινική του Π.Γ.Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ το Ιατρικό και το Νοσηλευτικό προσωπικό έχει ξεπεράσει τα όρια της εργασιακής εξουθένωσης. Όλο και πιο συχνά σε μια κλινική που εφημερεύει κάθε μέρα, καλύπτοντας πληθυσμό 600.000 κατοίκων, η πίεση για νοσηλεία πολύ περισσότερων ασθενών από όσους αντικειμενικά αντέχει η κλινική και το Ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό γίνεται ασφυκτική.

Την Τετάρτη 21/9  ημέρα κορύφωσης της πίεσης  νοσηλεύονταν 41 ασθενείς σε κλινική των 28 κλινών, έχοντας 11 ράντζα στο διάδρομο, 14 ασθενείς με εισαγγελική εντολή. Συνθήκες εντελώς ακατάλληλες τόσο για το προσωπικό όσο και για τους νοσηλευόμενους ασθενείς.

Το μέλος του Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ, της ΑΔΕΔΥ και του Δ.Σ. του σωματείου Γ.Πρέντζας, (εκλεγμένος με το Π.Α.ΜΕ.), ενεργώντας στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής του  αυτοτέλειας, έκανε τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την γρήγορη ανάδειξη του ζητήματος , με στόχο την  επίτευξη άμεσης αποσυμφόρησης της κλινικής καθώς είχε παραβιαστεί το όριο ασφαλείας αριθμού εισαγωγών.

Με προφανή στόχο τον κατευνασμό των αντιδράσεων του προσωπικού και τη συγκάλυψη του μεγέθους του προβλήματος, εμφανώς  προς όφελος της Διοίκησης του ΠΓΝΙ και της διεύθυνσης της κλινικής, ο Τομεάρχης  και συνδικαλιστής της παράταξης ΕΑΠ – ΣΥΡΙΖΑ κ Δ.Τζιάλλας  προσπάθησε  με ΥΠΟΥΛΟ ΤΡΟΠΟ να παρεμποδίσει την συνέχιση της δράσης του Γ. Πρέντζα. Παρότι Συνδικαλιστής λειτούργησε και λειτουργεί ως κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. Να τους χαιρόμαστε τέτοιους συναδέλφους.

Την επόμενη ημέρα ενημερώθηκαν από τον συνάδελφο Γ. Πρέντζα οι άλλοι δύο Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ  του ΠΓΝΙ, Χρήστος Γιωτόπουλος και Γεώργιος Φλούδας. Επισκέφτηκαν την κλινική και διαπίστωσαν το μείζον πρόβλημα, το οποίο ανάδειξε η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων.

Ο θρασύδειλος αυταρχισμός του κυβερνητικού  «συνδικαλιστή»  δεν θα περάσει. Είναι ο ίδιος συνδικαλιστής που  ένα χρόνο πριν, στις εκλογές για το κοινό υπηρεσιακό συμβούλιο, αντέδρασε για να μην ανοίξουν οι επιστολικές ψήφοι των συναδέλφων από το νοσοκομείο Φιλιατών. Κατόπιν ενεργειών του, το θέμα διευθετήθηκε από τον Διοικητή του ΠΓΝΙ και ο ίδιος εκλέχτηκε μέλος του υπηρεσιακού συμβουλίου.

Τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις!!!

Σεβαστήκαμε επιθυμίες συναδέλφων για τη μη εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση και αποσύραμε σχετικό έγγραφο – καταγγελία για τον θρασύδειλο συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αφίσες και οι ανακοινώσεις που κυκλοφόρησαν στο Νοσοκομείο από τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν το χαρακτήρα τους και πόσο τους ενοχλεί η δράση της ΠΟΕΔΗΝ. Ας το χωνέψουν.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου παραδέχθηκαν οι Συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κατάπτυστη αφίσα (σύντομα θα τη δούμε στο facebook Πολάκη) είναι έργο των κυβερνητικών εγκάθετων του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης παραδέχθηκαν ότι η κατάπτυστη ανακοίνωση είναι έργο δικό τους υπό διαμόρφωση.

Να χαίρονται κυβέρνηση και διοικήσεις,  τους συνδικαλιστές στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έπαθαν μνημονιακή αμνησία και τώρα βολεμένοι με την άσκηση της εξουσίας, εκβιάζουν για σιωπητήριο κατά των κυβερνητικών Μνημονιακών Νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Ο αγώνας συνεχίζεται για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και για ένα Δημόσιο και Δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

2 σχόλια: