Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

ΔΗ.ΣΥ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ:Σχετικά με το 36ο Συνεδρίο της ΑΔΕΔΥ


Με τον Προεδρεύοντα της ΑΔΕΔΥ - στη θητεία που έκλεισε - Σταύρο Κουτσιουμπέλη.

Ως μέλη της απερχόμενης Εκτελεστικής Επιτροπής δώσαμε κι εμείς, μαζί με όλους τους συντρόφους, τη μάχη για τη στήριξη της παράταξης και την αποτροπή της "λεηλασίας" της. Η συμβολή του Σταύρου ήταν καθοριστική ,αφού γνώριζε με κάθε λεπτομέρεια πρόσωπα και πράγματα κι έκανε τις κατάλληλες παρεμβάσεις.

Η στοχοποίηση της παράταξής μας φάνηκε από την πρώτη μέρα του καταστατικού συνεδρίου. Οι παρατάξεις της ΔΥ Ανατροπής της ΔΑΚΕ και του ΠΑΜΕ με τη στάση τους στην ΠΟΕ - ΟΤΑ τη διευκόλυναν να πάρει απόφαση για δικαστική προσφυγή εναντίον ομοσπονδιών που είχαν στο συνέδριο 43 αντιπροσώπους εκ των οποίων οι 25, περίπου ,στην παράταξή μας. Δεν το κατάφεραν τελικά στο 100%, επειδή η αντίδρασή μας ήταν σθεναρή κι αποτελεσματική. Κατάφεραν όμως να αποκλείσουν τόσους αντιπροσώπους ,όσοι ήταν απαραίτητοι για να εμφανισθεί το ΠΑΜΕ ως δεύτερη δύναμη.

Ήταν πράγματι θλιβερή η εικόνα του ΠΑΜΕ στο συνέδριο όπου δυο μέρες έδινε επί 6 ώρες μάχη για την αναγνώριση ενός επιπλέον αντιπροσώπου στην ΟΣΥΑΠΕ που δεν τον δικαιούνταν και για τον αποκλεισμό των 43 αντιπροσώπων κατάπιε τη γλώσσα του. Λέξη δεν είπε. Πώς άλλωστε να έλεγε ,αφού με τον αποκλεισμό, έβγαινε δεύτερη δύναμη...Φαίνεται ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Για την εικόνα της ΔΑΚΕ δεν χρειάζονται λόγια. Η παράταξη που "πανηγυρίζει" ότι βγήκε πρώτη εμφανίστηκε διαλυμένη ,οι αντιπρόσωποί της ήταν απόντες και η ηγεσία της διχασμένη. Στην ΑΔΕΔΥ ψήφισαν για τη νομιμοποίηση των 43 αντιπροσώπων, αλλά στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ψήφισαν τη δικαστική προσφυγή. Να μην αναφέρω βέβαια την πλαστοπροσωπία και τη νοθεία που επιχείρησε αντιπρόσωπός της στο συνέδριο, υψηλόβαθμο στέλεχος της Ν.Δ. Κι όμως αυτή η παράταξη θέλει να ηγηθεί στην ΑΔΕΔΥ.

Όσο για τη Δ.Υ Ανατροπή δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο. Πρωταγωνίστησε στη δικαστική προσφυγή, απομονώθηκε στο συνέδριο και τελικά συρρικνώθηκε ,αφού από 8 Γενικούς Συμβούλους έπεσε στους 5 και την εγκατέλειψε κι ο Αντώνης ο Κουρούκλης. Κρίμα τέως "σύντροφοι".

Σε αυτές τις συνθήκες οι 107 ψήφοι που πήρε η παράταξή μας αποτελούν πραγματικό άθλο. Χάσαμε ,δυστυχώς, τον 15ο Γενικό Σύμβουλο στην κλήρωση κι εκλέξαμε 14 και θα έχουμε 3 μέλη στη νέα ΕΕ ,όσα δηλ. είχαμε.

Είναι βέβαιο πως από εδώ και πέρα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για μας και η πορεία μας θα είναι ανοδική με τη συμβολή όλων.


ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΡΧΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου