Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Σφαγή Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων στα ΝοσοκομείαΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

·       Σφαγή Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων στα Νοσοκομεία.
·       Μέχρι σήμερα από  τους 2.100 καθαιρέθηκαν οι 700.
·       Καταθέτουμε Μηνυτήρια Αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά των Διοικητών των Νοσοκομείων όλης της χώρας για τις καθαιρέσεις προϊσταμένων
·       Εκδίκαση της Αγωγής της ΠΟΕΔΗΝ κατά του κου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση, ζητώντας 200χιλιάδες ευρώ την Πέμπτη 23/2/2017 και ώρα 9.00 στο Προκάτ Αίθουσα 3 Πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων).
·       Φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο facebook με συγχαρητήρια στον κο Πολάκη και στην Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός για τις άριστες συνθήκες νοσηλείας !!!

        Η κυβέρνηση επιδιώκει να χειραγωγήσει την Δημόσια Διοίκηση γιατί πιστεύει ότι έτσι μπορεί να εξασφαλίσει των πολιτική επιβίωση των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε μία περίοδο που υπογράφουν ένα «σκασμό» μέτρα, υπογράφουν ότι τους δώσουν οι Δανειστές, προκειμένου να παραμείνουν στην καρέκλα της εξουσίας....


Φαίνεται ότι για τα επόμενα χρόνια οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας θα παραμείνουν σε τριτοκοσμικά επίπεδα (5% του ΑΕΠ) με αποτέλεσμα ημέρα με την ημέρα η κατάσταση να γίνεται χειρότερη στα Δημόσια Νοσοκομεία και να την πληρώνουν Ασθενείς με την ζωή τους.

        Η κυβέρνηση δεν κρύβει την καθεστωτική αντίληψη που την διακατέχει για την Δημόσια Διοίκηση. Ο κος Πολάκης επανειλημμένως δήλωσε ότι «είναι σε εξέλιξη η προσπάθειά μας ολοκληρωτικής κατάληψης του Κράτους, της εξουσίας που αν και κυβερνάμε ακόμα δεν είναι στα χέρια μας».

Κάθε ημέρα καθαιρούνται δεκάδες Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων της Δημόσιας Διοίκησης και αντικαθιστούνται παράνομα από άλλα υπηρεσιακά στελέχη, με εμφανή επιδίωξη της κυβέρνησης από την μία να εξυπηρετήσει τα κομματικά της στελέχη και από την άλλη να συστήσει μία νέα ιεραρχία υπηρεσιακών φοβισμένων στελεχών στην Δημόσια Διοίκηση, σε ομηρία για ψηφοθηρικούς λόγους.

        Στα Νοσοκομεία γίνεται πραγματικά σφαγή Προϊστάμενων Οργανικών Μονάδων. Στους Οργανισμούς των Νοσοκομείων είναι ανεπτυγμένα 2.100 Οργανικά Τμήματα επιπέδου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης, Τμήματος και μέχρι σήμερα έχουν καθαιρεθεί και αντικατασταθεί παράνομα 700 Προϊστάμενοι Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης, Τμήματος των τριών υπηρεσιών των Νοσοκομείων (Νοσηλευτική, Διοικητική, Τεχνική) και του Τμήματος Παραϊατρικών Επαγγελμάτων. Με τον Ν.4369/2016 απαγορεύονται οι καθαιρέσεις Προϊστάμενων Οργανικών Μονάδων έως την συγκρότηση των Υπηρεσιακών Οργάνων Κρίσης και την επιλογή νέων Προϊσταμένων.

        Η κυβέρνηση κωλυσιεργεί τις νέες επιλογές έως ότου διαμορφώσει παράνομα νέα ιεραρχία στο Δημόσιο. Μνημονιακή δέσμευση είναι (Ν.4336/2015) η ανεξαρτητοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης με την σύσταση του Ενιαίου Μητρώου Στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης που όμως η κυβέρνηση το έχει παραπέμψει στις καλένδες.

        Θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η οποία θα διαβιβαστεί σε όλους τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών όλων των πόλεων της Χώρας, προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες στους Διοικητές των Νοσοκομείων, για τις καθαιρέσεις των Προϊσταμένων των Νοσοκομείων.  Οι Διοικητές λειτούργησαν παρά τον Νόμο και ταυτόχρονα αναστάτωσαν την λειτουργία των Μονάδων και των Κλινικών με εμφανείς επιπτώσεις στην παροχή των Υπηρεσιών και κίνδυνο της υγείας των ασθενών.

Φαίνεται ότι οι επικεφαλείς των Θεσμών επιστρέφουν στην Χώρα μας μετά την νέα «κωλοτούμπα» της κυβέρνησης. Θέτουμε για άλλη μια φορά προς πάσα κατεύθυνση πρώτον το ζήτημα της μη υλοποίησης του Νόμου για την ανεξαρτητοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης και δεύτερον την επιτακτική ανάγκη εξαίρεσης της Δημόσιας Υγείας από τα Μνημόνια ή την εξεύρεση δημοσιονομικού χώρου για αύξηση των Δημόσιων Δαπανών για την Υγεία (τουλάχιστον 7,5% του ΑΕΠ), για την επαρκή στελέχωση και την χρηματοδότηση των Δημόσιων Νοσοκομείων, προκειμένου να πάψουν να πεθαίνουν Ασθενείς που θα μπορούσαν να έχουν ζήσει. Είναι μια πραγματικότητα που την αρνείται η κυβέρνηση, αν και οι Δανειστές όπως η κα Βελκουλέσκου, έχουν κάνει δηλώσεις ότι τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν καν γάζες.

        Την Πέμπτη 23/2/2017 στο Προκάτ Αίθουσα 3 στο Πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων), εκδικάζεται η Αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ κατά του κου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση ζητώντας την επιδίκαση του ποσού των 200 χιλιάδων ευρώ τα οποία θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στα Δημόσια Νοσοκομεία. Περιμένουμε τον κο Πολάκη να παραβρεθεί και να δικαστεί η αγωγή και όχι να ζητήσει αναβολή.

        Φωτογραφίες χωρίς μοντάζ, που κυκλοφορούν στο facebook με τις συνθήκες νοσηλείας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Κάτω από τις φωτογραφίες οι συγγενείς των Ασθενών δίνουν συγχαρητήρια στην Διοικήτρια του Νοσοκομείου και στον κο Πολάκη για τις άριστες συνθήκες νοσηλείας που επικρατούν στο πλεονασματικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός!!! Χθες κατήγγειλαν στην ΠΟΕΔΗΝ συγγενείς Ασθενών ότι υπήρχαν ράντζα στην Καρδιολογική Κλινική του Ευαγγελισμού!!! Είναι αλήθεια ή ψέματα κύρια Διοικήτρια;
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου