Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΗ.ΣΥ.) ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 14/06/2018ΔΗ.ΣΥ.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Π.Γ.Ν.Ι.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Στον δρόμο προς τις Εκλογές στις 14 ΙΟΥΝΙΟΥ για νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων και Αντιπροσώπους για το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ,  ψηφίζουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΗ.ΣΥ.).
Η παράταξή μας ΔΗ.ΣΥ. μέχρι σήμερα, εκπροσωπούταν στο σύλλογο εργαζομένων με δύο συναδέλφους.
Έλεος πια με αυτό που λέγεται ΕΑΠ (ΣΥΡΙΖΑ), αμέσως μετά τις προηγούμενες εκλογές στις 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 συγκροτήθηκε σε σώμα τον νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αναλογικό αντιπροσωπευτικό όπως οφείλαμε απέναντι στους εργαζόμενους. Αμέσως μετά την εκλογή τους, τα  μέλη της παράταξης  (ΕΑΠ-ΣΥΡΙΖΑ) άλλος έγινε προϊστάμενος άλλος διευθυντής  και σύμβουλος Υπουργού. Παραιτήθηκε μετά από πίεση των μελών του Δ.Σ. και ήρθε ο αντικαταστάτης του μετά από 8 παραιτήσεις των υποψηφίων της ΕΑΠ για να πάρει την θέση ο (ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ). Καμία ψήφιση απεργιακού αγώνα. Όλα είναι καλώς καμωμένα. Ακόμη κι όταν ο διοικητής  απειλούσε με μήνυση τον Γ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. από την παράταξή μας ΚΩΦΕΥΑΝ!!, έχοντάς τους συμπαραστάτες και συμμάχους του. ΕΛΕΟΣ!!
Και γιατί συνάδελφοι? Γιατί τόλμησε και ανέδειξε πανελλαδικά το ζήτημα της αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας. Και πριν λίγες μέρες ήρθε η μηνυτήρια κλήση  από τον Διοικητή του νοσοκομείου μας εναντίον του Προέδρου και του Γραμματέα της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. Η παράταξή μας τολμάει, αγωνιά και προσπαθεί για το καλό όλων των συναδέλφων εργαζομένων αλλά και των χρηστών υγείας. Δεν αντέχουν την κριτική για τις Πολιτικές που εφαρμόζουν. Κυρίως χρησιμοποιούν τη δύναμη που τους παρέχει η εξουσία και προσπαθούν να κάνουν κακό σε όποιον αντιδράει.    
Η κυβέρνηση στήνει βιομηχανία ποινικών διώξεων με τους Διοικητές Νοσοκομείων.
Η αλήθεια είναι πως οι «συνδικαλιστές» της ΕΑΠ-ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν στην « ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ» 
Έχουμε να κάνουμε με μία Κυβέρνηση που δεν σέβεται ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες λειτουργίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της χώρας. Όποιος ενοχλεί με τη στάση του, την δράση του, ψάχνουν τρόπους να τον τσακίσουν.
Η παράταξή μας (ΔΗΣΥ.) Δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα μας αναγκάσουν να σωπάσουμε. Η ποινικοποίηση της Συνδικαλιστικής δράσης ξεσκεπάζει τις πρακτικές της κυβέρνησης.
Μέχρι σήμερα αταλάντευτη θέση μας είναι η παρουσία μας στο ΔΣ του Συλλόγου ώστε να συμβάλλει στην ΕΝΟΤΗΤΑ και την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους στο νοσοκομείο μας.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Η παράταξή μας συμμετέχει δυναμικά – αποφασιστικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ κατά της Αξιολόγησης που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ.
ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΚΛΙΝΙΚΩΝ: Δώσαμε αγώνα να υπάρχουν κριτήρια ανάλογα με την βαρύτητα των κλινικών ώστε να υπάρξει αξιοκρατία ειδικά στις μετακινήσεις. Δυστυχώς υπήρξαν μετακινήσεις χωρίς κριτήρια.
4ο ΚΤΗΡΙΟ: Είμαστε υπέρ της λειτουργίας του 4ΟΥ ΚΤΗΡΊΟΥ, όταν κάποιοι (ΣΥΡΙΖΑ) στο παρελθόν ήταν απέναντι στην ανέγερσή του. Λέμε ναι στην λειτουργία του αλλά με τις εξής προϋποθέσεις:  Στελέχωση με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, και όχι αποδυναμώνοντας τα υπάρχοντα τμήματα – κλινικές. Με προϋπολογισμό και νέο Οργανισμό.

Η ΔΗ.ΣΥ.-ΠΓΝΙ  έχει συνειδητά επιλέξει, να ασχολείται με τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να αγνοεί τις σειρήνες του λαϊκισμού και της ανέξοδης δημαγωγίας.
Σταθερή μας πεποίθηση είναι πως η όποια κριτική θα πρέπει να γίνεται με επιχειρήματα, παραθέτοντας τις ιδέες και απόψεις μας σε θεσμικό επίπεδο, έτσι ώστε να μην ευτελίζουμε το συνδικαλιστικό κίνημα και να μην συμβάλλουμε, με τον τρόπο αυτό, στην απέχθεια προς τα κοινά από την πλευρά των συναδέλφων.
Σε κάθε περίπτωση σας γνωρίζουμε πως τα μέλη της ΔΗ.ΣΥ. δεν έχουν ανάγκη από κάποιον κομισάριο που θα επιβάλλει την παραταξιακή πειθαρχία. Πράττουν κατά συνείδηση και με απόλυτη υπευθυνότητα. Πεποίθησή μας είναι πως το ηθικό πλεονέκτημα κατακτάται μέσα από τη στάση και την πορεία του καθένα. Δε ζούμε σε κοινωνικό κενό, ούτε προήλθαμε από παρθενογένεση.
Η ΔΗ.ΣΥ. θα συνεχίσει να πρεσβεύει με συνέπεια τις θέσεις , αρχές και αξίες της που την καταξίωσαν διαχρονικά. Θα συνεχίσουμε σταθερά προσανατολισμένοι στο δρόμο της ενότητας και της συλλογικής έκφρασης σε αντίθεση με τους εραστές της συνδικαλιστικής κλειδαρότρυπας.
Η ΔΗ.ΣΥ.-Π.Γ.Ν.Ι. θα συνεχίσει, σταθερά προσανατολισμένη, στη δημιουργία ενός ανατρεπτικού μετώπου κατά των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών. Οι μεγάλες κινητοποιήσεις δείχνουν πως υπάρχει ελπίδα. Αυτό που απαιτείται είναι ενωτικός λόγος, υπεύθυνες προτάσεις, συνέπεια και συνέχεια στους αγώνες. Το δρόμο αυτόν δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε.
Πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ: Γιατί με αερολογίες, παχιά λόγια, φτηνές εξυπνάδες και θεατρινισμούς, δε λύνονται τα προβλήματα. Χρειάζονται ιδέες, στόχοι, όραμα, όρεξη, αγωνιστική διάθεση, κόστος, όχι τζάμπα ψευτομαγκιά…
Η διαχρονική μας ρήση, πως δεν μας ενδιαφέρει ποιος κυβερνά αλλά πως κυβερνά , είναι επίκαιρη όσο ποτέ.

Θα ήμαστε στους αγώνες και στο δρόμο με όλους

Η ΔΗ.ΣΥ. σας ζητάει να μας δώσετε και πάλι δύναμη να σας εκπροσωπούμε επάξια  με υπευθυνότητα, σταθερότητα και αποφασιστικότητα.

Στηρίξτε τους υποψηφίους με το ψηφοδέλτιο της ΔΗ.ΣΥ.
                                                                                    
                                         ΔΗ.ΣΥ. Π.Γ.Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου