Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

ΠΟΕΔΗΝ: ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 45Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Συνάδελφοι,

Συμπληρώνονται φέτος 45  χρόνια από την ηρωική εξέγερση της νεολαίας του Πολυτεχνείου. Μια μαζική και η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση που ουσιαστικά προανήγγειλε την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία από τις 21 Απριλίου 1967 είχε επιβάλλει καθεστώς στυγνής δικτατορίας στη χώρα μας.

Σήμερα, μετά από 9 χρόνια ΜΝΗΜΟΝΙΑ τα οποία ΔΙΕΛΥΣΑΝ τα Δημόσια Κοινωνικά αγαθά και Δικαιώματα, τα μηνύματα  εκείνης της εποχής ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι επίκαιρα όσο ποτέ.

Όλο και περισσότεροι πολίτες δοκιμάζονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούνται. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα είδαν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται από τις μειώσεις μισθών και τη φοροληστεία καθώς και τις συνθήκες εργασίας να χειροτερεύουν. Οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας (Νοσοκομεία, Πρόνοια και ΕΚΑΒ) δοκιμάζονται καθημερινά λόγω υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.

Ο αγώνας ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές που και αυτή η Κυβέρνηση εφαρμόζει, όπως και οι προηγούμενες, θα συνεχιστεί μέχρι να ανακτήσουμε τις Μνημονιακές απώλειες, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας (ΒΑΕ – επίδομα, 13ο -14ο μισθό, αύξηση μισθού, συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό, αφορολόγητο, προσλήψεις κλπ), μέχρι να πάρουμε πίσω τις ΖΩΕΣ μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, την ΠΡΟΝΟΙΑ και το ΕΚΑΒ να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις, καθώς επίσης στην πορεία, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018, προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία (3.30μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος), αλλά και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις μνήμης σε άλλες πόλεις της χώρας.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου