Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

ΔΗ.ΣΥ.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ & ΠΟΕΔΗΝ 17/05/2022

 


ΔΗ.ΣΥ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Π.Γ.Ν.Ι.

 

Ψηφίζουμε μαζικά την ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ για το Δ.Σ. του εργασιακού σωματείου και αντιπροσώπους για το συνέδριο της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. 

 

Συναδέλφισσες –οι,

Η κοινωνία μας μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης, με τεράστια προβλήματα όπως το δημογραφικό , οι ανισότητες, η φτωχοποίηση , ήρθε αντιμέτωπη με την πανδημία και τώρα αντιμέτωπη με έναν πόλεμο, με τα μεγάλα προβλήματα της δημόσιας υγείας και της ενεργειακής κρίσης. Εμείς οι εργαζόμενοι πως αντιδρούμε, τι πρέπει να κάνουμε; 

 

Πρώτα από όλα χρειάζεται η συμμετοχή μας 

 

Για αυτό συγκροτήσαμε το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατική Συνεργασία ως ανάγκη οι εργαζόμενοι της προόδου , οι εργαζόμενοι του ρεαλισμού, οι εργαζόμενοι που θέλουν αξιοκρατία και αξιολόγηση, οι εργαζόμενοι που θέλουν την κοινωνία όρθια, χωρίς ανισότητες, με κοινωνική δικαιοσύνη, να ξαναρθούν στο προσκήνιο.

 

Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή (covid-19) δίπλα στους συναδέλφους, πιέσαμε όπου χρειαζόταν να είναι ασφαλείς για να μπορέσουν να προσφέρουν στην υγεία στους πολίτες. Καταγγείλαμε την προηγούμενη διοίκηση αλλά κ την μετέπειτα που προσπαθούσε να προφυλάξει τα κομματικά της “στελέχη”.   

 

Δεν είναι μια κομματική προσπάθεια, δεν είναι η προσπάθεια μιας συνδικαλιστικής παράταξης να ανεβάσει τα ποσοστά της, είναι η ανάγκη ο εργασιακός μας χώρος να εκφράσει τις κοινές του αγωνίες, κοινές ανάγκες, κοινούς φόβους, αλλά πάνω από όλα τις κοινές μας ελπίδες.

 

Ελπίδες πραγματικές, που δεν βασίζονται στα μεγάλα λόγια, σε ευχολόγια, σε λαϊκισμούς, σε διαιρέσεις, σε διχασμούς. Αλλά βασίζονται στην ανάγκη της ενότητας και της ευθύνης, κάνοντας την προσπάθεια εμείς οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή μας να γυρίσουμε τη σελίδα και να ξαναζήσουμε χρόνια ευημερίας, σταθερότητας, προοπτικής. 

 

Είναι απίστευτο! Αντί να συστήσουν επιπλέον θέσεις Νοσηλευτών ΠΕ-ΤΕ κατήργησαν οργανικές θέσεις ΔΕ-ΥΕ με βάση το «οικονομικό ισοδύναμο».

Το «Νέο ΕΣΥ» στην πράξη… και μάλιστα με την θετική ψήφο του εκπροσώπου εργαζομένων (ΔΑΚΕ) στο Δ.Σ. του νοσοκομείου.

 

Τα τελευταία χρόνια γίναμε θιασώτες μιας πολιτικής που θέλει τους εργαζόμενους ανίσχυρους, φοβισμένους και φιμωμένους εύκολα θύματα στις ορέξεις κάθε εξουσίας. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στα νοσοκομειακά δρώμενα ζούμε την χειρότερη μορφή αλαζονείας, έπαρσης και εκφοβισμού από τους Διοικούντες αλλά κυρίως από τους Παραδιοικούντες.

 

Μετακινούν-καρατομούν-αναθέτουν-μετατάσσουν-τοποθετούν με μοναδικό κριτήριο την κομματική ταυτότητα και την κομματική παρέμβαση δημιουργώντας διχαστικό κλίμα.

 

Η άνιση μεταχείριση προσωπικού αποτελεί δεδομένο. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός – υπό την ταμπέλα του επιτελικού κράτους δημιουργεί σχέσεις εξάρτησης σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης και απαξιώνει όλους τους συναδέλφους προς όφελος του Δεξιού πελατειακού συστήματος και των ημετέρων.

 

ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΜΕΡΑ – ΝΥΧΤΑ ΕΚΕΙ!

 

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ «ΣΟΣ» ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ!

 

Γι αυτούς στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όλα βαίνουν καλώς. Η τεράστια και πρωτοφανής έλλειψη προσωπικού , η υπέρ εντατικοποίηση και οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίας που πνίγουν καθημερινά τους εργαζόμενους δεν τους αγγίζουν.  Και γιατί να τους αγγίξουν άλλωστε; Οι ίδιοι απολαμβάνουν διακριτή μεταχείριση σε όλα τα επίπεδα.

 

Συναδέλφισσες –οι,

Η  ισότητα, η αξιοκρατία, η ισοτιμία και η δικαιοσύνη αποτελούσαν διαχρονικά και συνεχίζουν να αποτελούν τον βασικό πυλώνα της παράταξής μας. Για αυτές μας τις αρχές αγωνιστήκαμε, διεκδικήσαμε και κερδίσαμε μεγάλες μάχες στο παρελθόν. Μάχες, που ακόμη αποτελούν ορόσημο για την πορεία μας ως συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο.

Στις 17 ΜΑΪΟΥ 2022 καλούμαστε να αγωνιστούμε, να παλέψουμε και να κερδίσουμε τη μάχη των ίδιων αξιών αλλά κυρίως μια μάχη για ένα Σωματείο ζωντανό, αγωνιστικό, μια Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. όπως είναι και σήμερα ΙΣΧΥΡΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ που θα αποτελεί πυλώνα προάσπισης δικαιωμάτων και λύσης προβλημάτων των εργαζόμενων.

 

Ψηφίζουμε- Εκλέγουμε- Επιλέγουμε

Κρίνουμε-Συγκρίνουμε-Διαφωνούμε

Συγκρουόμαστε ΟΜΩΣ

ούτε ξεπουλάμε ούτε ξεπουλιόμαστε

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ - ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

                                                                  

                                                            ΔΗ.ΣΥ. ΠΓΝΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου