Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

ΔΗ.ΣΥ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Π.Γ.Ν.Ι.

 


Συναδέλφισσες –οι,

Στο δρόμο προς τις ΕΚΛΟΓΕΣ 17 ΜΑΪΟΥ 2022 (ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ Δ.Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.) η αλήθεια όσον αφορά την παράταξή μας για τους συναδέλφους που εργάζονται στο νοσοκομείο μας με όλες τις σχέσεις εργασίας.

Η παράταξή μας ΔΗ.ΣΥ.  διαχρονικά ήταν και είναι υπέρ όλων των εργαζομένων (με οποιαδήποτε σχέση εργασίας) στο να είναι μέλη του συλλόγου εργαζομένων τόσο ώστε να μπορούν να ψηφίζουν για την συνδικαλιστικά τους όργανα όσο και να μπορούν να είναι υποψήφιοι. Δεν νοείται σ έναν εργασιακό χώρο όπως το νοσοκομείο μας  που το 40% εργάζονται συνάδελφοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας να μην μπορούν να είναι μέλη του συλλόγου εργαζομένων.

Άρα όλοι οι συνάδελφοι εργαζόμενοι (ΣΟΧ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ, ΟΑΕΔ κλπ), θα πρέπει να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες.

Όψιμο όμως το ενδιαφέρον κάποιων παρατάξεων για τους ΣΟΧ και επικουρικούς εργαζόμενους. Μην ακούτε τα παραμύθια τους για αρχές κλπ. Τα κουκιά τους ενδιαφέρουν και τίποτε άλλο. 

Η παράταξη ΕΑΠ (ΣΥΡΙΖΑ) τους άφησε στο έλεος του Θεού ενώ θα μπορούσε να τους μονιμοποιήσει σε προσωποπαγή θέσεις εργασίας ενώ τώρα κόπτονται με ερωτήσεις στην βουλή.

Η παράταξη της ΔΑΚΕ (Ν.Δ.) άλλα λέει στο νοσοκομείο μας για τους εργαζόμενους ΣΟΧ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ και άλλα λένε στην ομοσπονδία ΠΟΕΔΗΝ. Όταν η σημερινή κυβέρνηση δια των υπουργών της μας λέει πως υπάρχουν και καλοί εργολάβοι και πολλοί άνεργοι. Και στο νοσοκομείο μας  υποσχέσεις από την ΔΑΚΕ πως θα μεσολαβήσουν στον εργολάβο να τους κρατήσει.

Όσον αφορά το ΠΑΜΕ θα αναφέρω αυτολεξεί τα λόγια συναδέλφισσας προς τον εκπρόσωπο της παράταξης στο αμφιθέατρο του νοσοκομείο μας, (ευτυχώς δεν σε ακούσαμε γιατί θα ήμασταν όλοι απολυμένοι). Οι μόνιμοι σε ξέρουν θα σε μάθουν και οι επικουρικοί!  

Η μεγαλύτερη όμως κατάντια είναι ότι με νύχια και με δόντια προσπαθούν να αρπάξουν την ψήφο σου.     

Η παράταξή μας ΔΗ.ΣΥ. στην ομοσπονδία ΠΟΕΔΗΝ είχαμε πολλές συναντήσεις με τους υπουργούς της κυβέρνησης για την ομηρία των όλων συμβασιούχων, ΣΟΧ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ και ΟΑΕΔ. Οργανώσαμε ως ΠΟΕΔΗΝ  πολλές κινητοποιήσεις   έξω από το Υπουργείο Υγείας με τους συναδέλφους που υπηρετούν με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου στις υπηρεσίες στήριξης των Υγειονομικών Μονάδων Νοσοκομείων (Καθαριότητα, Εστίαση, Φύλαξη κλπ). Είπαμε στον Υπουργό ότι με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στρώνεται το έδαφος επιστροφής των εργολάβων που προσφέρουν πανάκριβες υπηρεσίες, κάκιστης ποιότητας και συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

 Η θέση μας ήταν κ είναι ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, υπηρετούν πολλά χρόνια με ανανεούμενες συμβάσεις και δικαιούνται να μονιμοποιηθούν. Η επιστροφή των εργολάβων είναι αιτία πολέμου για την ΠΟΕΔΗΝ ξεκαθαρίσαμε στον Υπουργό.

ΕΠΑΝΗΛΘΕ Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Και ενώ η κανονικότητα από τον κορωνοιό έχει επανέλθει, καταργήθηκαν πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, παντού γίνεται χαμός και η κυβέρνηση επιμένει στο μέτρο της αναστολής που δεν έχει κανένα υγειονομικό όφελος. Γιατί τέτοια στοχοποίηση  σε 7.500 υγειονομικούς;

Καλούμε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου να συμμετέχει ενεργά στην εκλογική διαδικασία, την ημέρα των εκλογών.

 

            ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ & ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ           

 

                                        ΔΗ.ΣΥ. Π.Γ.Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου