Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Έρχεται το επίδομα θέρμανσης –Πότε θα βρείτε λεφτά στους λογαριασμούς σας


Το υπουργείο Οικονομικών έστω και εκπρόθεσμα αποφασίζει να κινήσει τις διαδικασίες για να πληρώσει τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης. Τα χρήματα αναμένεται να κατατεθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς ενδεχομένως και αύριο εφόσον βέβαια δεν χαθούν στη… μετάφραση οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Οι καταναλωτές έχουν ανταποκριθεί και με το παραπάνω κατά τη φετινή χειμερινή σεζόν παρά το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες διατηρούνταν μέχρι τώρα σε εξαιρετικά ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα. Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, δείχνουν ότι οι αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος, έχουν ξεπεράσει τις 640.000 και από αυτές πάνω από το 90% έχουν γίνει αποδεκτές…

Η πρώτη πληρωμή, προγραμματίζεται εντός της εβδομάδας.


Το πιθανότερο είναι ότι η πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών θα γίνει αύριο Δευτέρα ή το αργότερο Τρίτη. Δυστυχώς, δεν θα πληρωθούν όλοι. Από τους περίπου 590.000 που έχουν μια θετική απάντηση στα χέρια τους, θα πληρωθούν περίπου οι 350.000. Γιατί αυτό; Πολλοί έχουν κάνει αίτηση εδώ και καιρό αλλά δεν έχουν ζητήσει να εισπράξουν την προκαταβολή του επιδόματος που αντιστοιχεί στο 25% του συνολικού ποσού. Όσοι δεν συμπλήρωσαν τον σχετικό κωδικό στην ηλεκτρονική τους αίτηση, εννοείται ότι δεν θα εισπράξουν προκαταβολή. Ολόκληρο το ποσό του επιδόματος θα πιστωθεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό μόλις αγοράσουν πετρέλαιο και γίνει η σχετική διασταύρωση μέσα από το σύστημα Ηφαιστος.  Στον κατάλογο αυτών που δεν θα πληρωθούν, περιλαμβάνονται και αυτοί που υπέβαλαν την αίτησή τους τα τελευταία 24ωρα. Αυτοί θα πληρωθούν με την επόμενη δόση καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, τραβούν «κόκκινη γραμμή» σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία ώστε να μπορέσουν να κάνουν τις σχετικές διασταυρώσεις για να πιστώσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

 
Οι περίπου 240.000 καταναλωτές που δεν θα πάρουν χρήματα σε αυτό τον γύρο, θα περιμένουν να πληρωθούν με την επόμενη πληρωμή. Πότε προγραμματίζεται να γίνει; Το πιθανότερο είναι μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου