Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συναδέλφισσες, οι:

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου μας στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 5  Οκτωβρίου εκτίμησε την κατάσταση που δημιουργήθηκε  ως εξής:...

Ø ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Αποτελεί σταθμό η απόφαση της Διεύθυνσης της νοσηλευτικής υπηρεσίας να συστρατευθεί με το σύνολο των εργαζομένων και το σωματείο μας, παρά τις πιέσεις για να μην προχωρήσει η αξιολόγηση.

Οι συντονισμένες προσπάθειες του σωματείου μας με την νοσηλευτική υπηρεσία έφεραν αποτελέσματα. Παρά τις παρασκηνιακές πιέσεις για εφαρμογή  του μέτρου της συγκριτικής αξιολόγησης με ποσόστωση έως 31 Οκτωβρίου οι συναδέλφισσες-οι της νοσηλευτικής υπηρεσίας, Προϊστάμενες-οι,  Τομεάρχες και Διεύθυνση   είπαν ένα μεγάλο ΟΧΙ.

Κατέθεσαν στην Διοίκηση  του νοσοκομείου  ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ-ΑΡΝΗΣΗ με  υπογραφές τους αρνούμενοι ως αδύνατη την εκτέλεση της απόφασης της αξιολόγησης,

χωρίς να έχουν αυτοαξιολογηθεί οι ίδιοι οι εργαζόμενοι,(κατέθεσαν τις αξιολογήσεις στο σωματείο μας),

χωρίς να έχουν την εκτίμηση αξιολόγησης από τους προϊσταμένους των τμημάτων.

Οι εκθέσεις των συναδέλφων νοσηλευτριών-των παραδόθηκαν συμπληρωμένες στην διεύθυνση της νοσηλευτικής από το γραφείο Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (γραφείο Προσωπικού).

Ο σύλλογος εργαζομένων “ΑΠΑΙΤΕΙ” και οι άλλες ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ (ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ-ΤΕΧΝΙΚΗ-ΙΑΤΡΙΚΗ) να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Νοσηλευτικής υπηρεσίας που ήταν καταλυτική, ανοίγοντάς τους τον δρόμο να πούνε ένα μεγάλο ΟΧΙ.

Ο χρόνος και οι ημερομηνίες της αξιολόγησης έχει παρέλθει. Δεν δεχόμαστε παρασκηνιακές πιέσεις, καθώς και ανοιχτές ημερομηνίες πρωτοκόλλου.

Ø ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ την  Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα.Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. & Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκηρύσσει 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία την Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα.

Η Γενική Απεργία αποτελεί σταθμό στο πρόγραμμα πολύμορφων παρατεταμένων κινητοποιήσεων που είναι ήδη σε εξέλιξη και θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα με συλλαλητήρια, Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους εργασίας και απεργίες σε συμπόρευση με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα. Είναι κοινή, πλέον, διαπίστωση πως αποτελεί στρατηγική επιδίωξη της Κυβέρνησης  να συνεχιστεί η πολιτική της μείωσης των εισοδημάτων, με την άμεση μείωση των μισθών και των συντάξεων.

Ειδικότερα για τους εργαζόμενους του Δημοσίου βασικό εργαλείο για την παραπέρα μείωση των εισοδημάτων τους θα αποτελέσει το «μισθολόγιο πείνας» που θα συνδέει το μισθό με την αξιολόγηση.

         Διεκδικούμε:

·        Επαναφορά των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια

·        Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις – Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη. Καμία σύνδεση μισθού και βαθμού.

·        Να κλείσει η μισθολογική ψαλίδα ανάμεσα στις κατηγορίες, Δ.Ε.,Τ.Ε.,Π.Ε..

·        Ακύρωση της «αξιολόγησης» και του «επανελέγχου» μετατροπής των συμβάσεων. Αποτροπή των απολύσεων και κατάργηση του ν. 4250/2014.

·        Ανατροπή των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών.

 

Ø ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 12-11-2014 ώρα 11 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου μας για ενημέρωση και  μορφές δράσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην Αξιολόγηση, Συνδικαλιστικός νόμος, Κρίση Προϊσταμένων, Ενιαίο μισθολόγιο.

Ø Απαιτούμε την άμεση πληρωμή των Αργιών- νυχτερινών και καταγγέλλουμε  Πολιτικάντικη ανακατανομή κονδυλίων Πρόσθετων Αμοιβών στην 6η ΥΠΕ


Τη λύση τη βρήκε με το χειρότερο ρουσφετολογικό, παλαιοκομματικό, πολιτικάντικο τρόπο. Κατόπιν ενεργειών του τοπικού βουλευτή της Άρτας και εν προκειμένω του Υφυπουργού Παιδείας, ανακατανείματε το κονδύλι των Νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ, αφαιρώντας και από το νοσοκομείο μας ποσό 10.700€ από αργίες νυχτερινά.

Ø Η καταβολή αποζημίωση νυχτεριών-αργιών μηνός Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου