Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σχετικά με την μη ΚΑΤΑΒΟΛΗ των ΑΡΓΙΩΝ - ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ.



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σχετικά με την μη ΚΑΤΑΒΟΛΗ των ΑΡΓΙΩΝ - ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

    Αρχές της Άνοιξης και οι Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, συνεπώς και στο Π.Γ.Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, παραμένουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ για τις ΑΡΓΙΕΣ και τα ΝΥΚΤΕΡΙΝΑ που υποχρεωτικά τους επιβάλλεται να κάνουν.

    Από την μια η  ¨ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ¨ της σχετικής διάταξης, όπου άκουσον-άκουσον ξεχάστηκε να μπει η φράση που αφορά τις δικές μας Αργίες και Νυκτερινά και από την άλλη η άρνηση της Προέδρου της Βουλής να μπουν οι σχετικές με το προαναφερόμενο πρόβλημα ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ στη Βουλή, στο Νομοσχέδιο που συζητήθηκε αυτές τις ημέρες, είχαν ως αποτέλεσμα το βάλτωμα των σχετικών διαδικασιών και κατ΄ επέκταση την μη δρομολόγηση της καταβολής αυτών των οφειλόμενων.

    Ένα βάλτωμα, που αν λάβουμε υπ΄ όψιν μας και τις σχετικές ¨εκτονωτικές¨ δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, φαίνεται αυτό το προαναφερόμενο πρόβλημα  να παραπέμπεται  στο αόριστο μέλλον.

    Χρονοδιάγραμμα επίλυσης δεν φαίνεται να έχει ούτε η καταβολή των Αργιών και των Νυκτερινών των παρελθόντων ετών, παρά την ύπαρξη της σχετικής νομοθεσίας, της σχετικής Υπουργικής Απόφασης και των απαιτούμενων πιστώσεων που είχαν δεσμευτεί μετά από τις σχετικές μας παρεμβάσεις.

    Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα αυτά τα τερτίπια έχουν να κάνουν με τούς  κυβερνητικούς σχεδιασμούς, για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων του κράτους, εκείνο που ξέρουμε είναι ότι εμείς παραμένουμε απλήρωτοι και κανένας κυβερνητικός παράγοντας να μην  δίνει σαφείς απαντήσεις.

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ λοιπόν όλα αυτά τα σε βάρος μας τερτίπια, όλες αυτές τις διαδικασίες.

    ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ αυτές τις πρακτικές που δεν συνάδουν με τα κροκοδείλια κυβερνητικά δάκρυα υπέρ των Εργαζόμενων, των οποίων τάχα συμμερίζονται την δεινή οικονομική θέση, στην οποία έχουν περιέλθει εξ΄ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών.

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ την εξόφληση των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών παρελθόντων ετών και των εφετινών μηνών, για τα οποία οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε στους συναδέλφους την ΠΕΜΠΤΗ 26/03/2015 στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του σωματείου μας στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου μας και ότι την ΠΕΜΠΤΗ 2/4/15 θα συμμετάσχουμε στη  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ των Δ.Σ των Σωματείων που ΚΑΛΕΙ η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. γι΄ αυτά τα ζητήματα και όχι μόνον, όπου όλοι μαζί ενώνοντας  τις φωνές διαμαρτυρίας θα επιδιώξουμε σχετική ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας.

Η Γραμματεία της Παράταξης

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου