Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Σαρωτικό κύμα αλλαγών στο Δημόσιο - Μετακινήσεις, συγχωνεύσεις, αξιολογήσεις και ανατροπές στα οργανογράμματα

Αποτέλεσμα εικόνας για ασφαλιστικο

 Σαρωτικό κύμα μετακινήσεων υπαλλήλων στο Δημόσιο φέρνουν οι αναδιαρθρώσεις δημοσίων υπηρεσιών που σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Εθνος, ο χάρτης των αλλαγών στον κρατικό μηχανισμό που αναμένεται να θεσμοθετηθεί το επόμενο εξάμηνο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση νέων οργανογραμμάτων για τα υπουργεία και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, που θα δώσει το πράσινο φως για τις μετακινήσεις του αντίστοιχου προσωπικού από το κράτος σε δήμους και περιφέρειες....


Υπενθυμίζεται ότι στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει τη συνεργασία των υπουργών με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αναδιοργάνωση του κρατικού μηχανισμού, που αποτελεί ένα από τα «όπλα» της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Όλες οι υπηρεσίες της κεντρικής διοίκησης που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση των πολιτών μετακινούνται πλέον, μαζί με το προσωπικό τους στις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Παράλληλα θα προκύψουν νέες υπηρεσίες λόγω της συγχώνευσης των υπουργείων.
Από τα νέα οργανογράμματα θα υπάρξει πλεονάζον προσωπικό και οι υπάλληλοι αυτοί θα μετακινηθούν στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

Στελέχη του κρατικού μηχανισμού θα μετακινηθούν επίσης στις επτά ενδιάμεσες δομές που θα δημιουργηθούν και θα έχουν το ρόλο συνδετικού κρίκου μεταξύ κεντρικής και αποκεντρωμένης διοίκησης.

Οργανισμοί που έχουν παρόμοιες αρμοδιότητες μεταξύ των υπουργείων θα συγχωνευθούν και το προσωπικό θα μετακινηθεί όπου υπάρξουν ανάγκες.

 Από όλα τα παραπάνω προκύπτουν εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες μετακινήσεις προσωπικού ανά υπουργείο.

         Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ωστόσο ότι αν και οι μετακινήσεις θα έχουν υποχρεωτικό χαρακτήρα δεν θα είναι συνδεδεμένες με απόλυση και θα γίνει προσπάθεια να μην θιγούν οι εργαζόμενοι.

        Ωστόσο θα υπάρξουν μετακινήσεις στα όρια των νομών. Εάν υπάρξουν μετακινήσεις εκτός νομών τότε αυτές θα καλυφθούν μέσω συμμετοχής σε εθελοντική διαδικασία.

        Παράλληλα αλλάζει, ξανά, το μοντέλο, αξιολόγησης των υπαλλήλων. Μέχρι το τέλος καλοκαιριού το υπουργείο σχεδιάζει να έχει έτοιμη τη διαδικασία που θα ισχύσει με βάση το γαλλικό μοντέλο.

        Το νέο σύστημα θα περιλαμβάνει σταθερά στοιχεία, όπως τα μόρια, τα πτυχία κλπ, αλλά και γραπτές εξετάσεις για την αξιολόγηση του προσωπικού.

          Μάλιστα για την επιλογή προϊσταμένων θα υπάρχει επιλογή τριών υπαλλήλων από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας και παράλληλα θα γίνεται ψηφοφορία μεταξύ των υπαλλήλων της υπηρεσίας για την επιλογή των καλύτερων εργαζόμενων. Με τον τρόπο αυτό θα γίνεται επιλογή ατόμων που θα χαίρουν υπηρεσιακής και συναδελφικής αναγνώρισης.

Αναδημοσίευση από ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου