Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: Να μην χορηγηθεί το επίδομα των 176 ευρώ σε υπαλλήλους.

Αποτέλεσμα εικόνας για αρειοσ παγοσ
   «Όχι» είπε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και η αρεοπαγίτης Ασπασία Καρέλου στην χορήγηση του επιδόματος των 176 ευρώ σε εργαζόμενους του δημοσίου.

   Στην εισήγηση τους προς την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συντάχθηκαν με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έχει κρίνει ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ.

   ΟΙ συγκεκριμένες προσφυγές αφορούσαν τους εργαζόμενους...


που απασχολούμενοι με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου στο υπουργείο Πολιτισμού και τους υπάλληλους παιδικού σταθμού του Δήμου Ζωγράφου με συμβάσεις εξηρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

   Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, πάντως, επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.


 Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 30 σχετικές Αρεοπαγιτικές αποφάσεις την τελευταία 5ετία που θεωρούν το επίμαχο επίδομα προσαύξηση του μισθού και συνεπώς για λόγους ισότητας πρέπει να δοθεί και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Το ζήτημα παραπέμφθηκε ως εξαιρετικής σημασίας στην πλήρη Ολομέλεια ΑΠ (μέσα από τρεις «πιλοτικές» αποφάσεις), καθώς αφορά ευρύτατο κύκλο προσώπων. Και στις δύο υποθέσεις η νομολογία του ΑΠ και του ΣτΕ (π.χ το ΣτΕ το μπλόκαρε για τους δικαστικούς υπαλλήλους) έχει διχαστεί και αν η Ολομέλεια ΑΠ υιοθετήσει τις απόψεις των τμημάτων ΑΠ, τότε την τελική λύση ίσως χρειαστεί να δώσει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) για να τερματιστεί η σύγκρουση ανάμεσα σε αντιφατικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου