Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Απεργιακή συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της Ένωσης Τραυματιοφορέων και συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Υγείας κο. Πολάκη

Αποτέλεσμα εικόνας για τραυματιοφορείς 
ΑΘΗΝΑ 15/12/2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1121


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η ΠΟΕΔΗΝ στήριξε τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου των Τραυματιοφορέων και παραβρέθηκε με αντιπροσωπεία της στη συνάντηση της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων με τον Αν. Υπουργό Υγείας κο. Πολάκη.

            Η ΠΟΕΔΗΝ ανέδειξε τα προβλήματα και στήριξε τα δίκαια αιτήματα των Τραυματιοφορέων, όπως προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, ένταξη στα ΒΑΕ, αναβάθμιση του κλάδου στην ΔΕ κατηγορία, προσδιορισμός καθηκοντολογίου ώστε να μην αναγκάζονται οι συνάδελφοι στην εκτέλεση αλλότριων καθηκόντων.

          Από μέρους του κου Πολάκη, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική δέσμευση, παρά μόνο ……… κατανόηση (!) για τα αιτήματα του κλάδου.
          Όσον αφορά τις ελλείψεις προσωπικού, η απάντηση που δόθηκε είναι ότι στα πλαίσια των εξαγγελθέντων 1.800 προσλήψεων θα εξεταστεί η μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση του κλάδου.

          Απέρριψε το αίτημα της Ένωσης Τραυματιοφορέων για κάλυψη τουλάχιστον 600 οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό.

          Για τα υπόλοιπα αιτήματα είτε δήλωσε αναρμοδιότητα (π.χ. ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα), είτε επικαλέστηκε τη δημοσιονομική «ασφυξία» και τις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας.

          Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει στον αγώνα της για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις στους μισθούς ενάντια και στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο και υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της υγείας και του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                        ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου