Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Η Συνεδρίαση για την ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ-Οι θέσεις των παρατάξεων

 Την  ΠΕΜΠΤΗ 10/04/2014, συνεδρίασε το NEOEKΛΕΓΜΕΝΟ Δ.Σ του Σωματείου μας,  με  ΜΟΝΑΔΙΚΟ θέμα:  Την ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ
 Σ΄  αυτήν  την 3η  Συνεδρίαση, όπου ήταν όλοι παρόντες, o Προεδρεύων Πλειοψηφών Σύμβουλος Γ. Φλούδας εκπροσωπώντας παράλληλα και την παράταξή του την ΔΑΚΕ  εισηγούμενος το θέμα αφού αναφέρθηκε, τόσο στις 4έδρες που πήρε η παράταξή του από τους  Συναδέλφους-Εργαζόμενους  Μέλη του Σωματείου μας, όσο και στις δυσκολίες και τα προβλήματα πού θα υπάρξουν στην διετή θητεία αυτού του οργάνου, πρότεινε την συμμετοχή  στο Προεδρείο του Σωματείου όλων των παρατάξεων, επαναφέροντας την προηγούμενη πρόταση για αντιπροσωπευτικό προεδρείο, λειτουργικό και παραγωγικό χωρίς τις δυσκολίες των δυο προηγούμενων χρόνων.  Πρόταση και άποψη πού δεν αποδέχθηκαν οι παρατάξεις, του ΕΑΜΥ και  ΕΑΠ, επιμένοντας στις θέσεις τους για προεδρείο αναλογικό αντιπροσωπευτικό.

Η παράταξη  της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ συμφώνησε με την αναλογικότητα του ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ αλλά όχι με την αντιπροσωπευτικότητα, λόγω της εμπειρίας των προηγούμενων χρόνων που ήταν Γραμματέας από το ΕΑΜΥ.
Η πρόταση δεν είχε ομοφωνία που ήταν και το προαπαιτούμενο και απορρίφτηκε.
Η πρόταση ήταν:....

                                     
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΑΚΕ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΗ.ΣΥ.
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΕΑΜΥ
ΤΑΜΙΑΣ: ΕΑΠ
ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΑΚΕ

Βάσει των προαναφερθέντων, αφού υπήρξε διάλλειμα  της συζήτησης, για να εκτιμηθεί η προαναφερόμενη άρνηση των παρατάξεων ΕΑΜΥ και ΕΑΠ να μπουν στο Προεδρείο και  αφού έγινε σχετική διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών του Δ.Σ και των παρατάξεων επανήλθαν με νέα πρόταση από την ΔΑΚΕ, η οποία ήταν:
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΔΑΚΕ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΗ.ΣΥ.
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΑΚΕ
ΤΑΜΙΑΣ: ΔΑΚΕ
ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΑΚΕ

 Η ΔΑΚΕ ανέφερε πως κάναμε μια τελευταία προσπάθεια για να υπάρξει σημείο επικοινωνίας και ελπίδα να συμμετέχουν όλοι στο Προεδρείο του συλλόγου. Κάνει αυτήν την πρόταση διότι, δεν υπάρχει κανένα σημείο προσέγγισης με τις παρατάξεις ΕΑΜΥ αλλά και ΕΑΠ, πρέπει να υπάρξει Προεδρείο  και άμεσα και ότι τα δύο τελευταία χρόνια το προεδρείο λειτουργούσε με μεγάλη δυσκολία, χωρίς να αποδώσει τα αναμενόμενα.

 Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  παίρνοντας τον λόγο δια του εκπροσώπου της Σαφαρίκα Λεωνίδα ανέφερε πως οι συνεργασίες όλων των παρατάξεων επιβάλλεται για την σωστή λειτουργία του συλλόγου μας, αλλά και την πληθώρα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, και θα αντιμετωπίσουμε. Οι θέσεις του Προεδρείου δεν είναι εφαλτήριο για την προώθηση  κομματικών επιδιώξεων, πράγμα που έκανε τα προηγούμενα χρόνια από τη θέση του Γραμματέα η παράταξη του ΕΑΜΥ. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και λέμε ΝΑΙ στην συμμετοχή στο παραταξιακό Προεδρείο ,λέμε ΝΑΙ στην λειτουργία του Συλλόγου μας , ΝΑΙ στα ζητήματα για τα οποία ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ και ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ , η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ των ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, σ΄ όλες τις ΔΡΑΣΕΙΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ και βεβαίως η ΜΑΖΙΚΗ και η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ της πληθώρας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, αλλά ΟΧΙ στην εν λευκώ συμμετοχή, καταθέτοντας κοινό ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ για την επόμενη διετία.

Η παράταξη της ΕΑΠ ανέφερε πως δεν ψηφίζει την πρόταση γιατί επιμένει για αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο.
Έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί στο σύλλογο και η εμπειρία των τελευταίων χρόνο δεν ισχύει .

Η ΕΑΜΥ επέμενε στην πρότασή της για  αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο, καταγγέλοντας  μέλη του συλλόγου ότι δεν συμμετέχουν στις απεργίες, χωρίς να τους κατονομάσει.
Αποχώρησαν από την ψηφοφορία για τις θέσεις, καταγγέλλοντας  συνολικά την πρόταση της ΔΑΚΕ.

Μετά απ αυτήν την προαναφερόμενη εξέλιξη, το Δ.Σ προχώρησε στην Συγκρότηση του Προεδρείου, από  δυο παρατάξεις , όπου με 5 ψήφους ΥΠΕΡ,1 ΚΑΤΑ και την αποχώρηση του ΕΑΜΥ, εκλέχτηκε το νέο  ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ  του Σωματείου μας, ως εξής:          
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:   ΦΛΟΥΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  ΣΑΦΑΡΙΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:   ΦΩΤΙΟΥ ΑΡΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ:   ΔΑΒΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  ΚΑΛΑΜΙΔΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΜΕΛΗ:  ΦΑΤΟΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ
               ΓΚΟΥΜΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
              ΠΡΕΝΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
              ΤΖΙΑΛΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου