Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να απορρίψουν την αξιολόγηση «μαϊμού». 

Να συμπληρώσουν το νέο φύλλο αξιολόγησης (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗ χωρίς ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ δηλ. βαθμό) και να τα παραδώσουν στα μέλη του Σωματείου μας καθημερινά στα γραφεία του Συλλόγου μας, ώστε το Σωματείο μας να τις παραδώσει στην Διοίκηση του Νοσοκομείου μας και στο Υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε όλη την  ανακοίνωση:....


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

   Βρισκόμαστε ενώπιον μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης. Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η περίοδος κατά την οποία έχουμε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες που είναι αποκλεισμένοι από το Σύστημα Υγείας, η Κυβέρνηση επικαλείται το κόστος για να τους δώσει τη δυνατότητα πρόσβασης και οι μισοί Έλληνες πολίτες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, αποκλεισμένοι από κάθε παραγωγική και κοινωνική δραστηριότητα.
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την δυσχερή κατάσταση ως εξής:
   Μετακυλύει το κόστος στους πολίτες. Σήμερα το κόστος της συνταγογράφησης είναι σε πολλές περιπτώσεις μεγαλύτερο από την απευθείας αγορά των φαρμάκων (χαράτσια, συμμετοχή, αμοιβή ιατρών κλπ). Πριν στεγνώσει το μελάνι του Νόμου για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη που υποτίθεται ότι θεσμοθετεί την δωρεάν πρόσβαση των πολιτών αποδείχθηκε ότι η μετατροπή των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ σε Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου έφερε και το χαράτσι 5ευρώ για κάθε επίσκεψη. Βέβαια ενόψει εκλογών κρύφτηκε κάτω από το χαλί όπως και το χαράτσι των 25ευρώ για εισαγωγή στο Νοσοκομεία. Θα επανέλθουν μετά τις εκλογές...
   Είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί η πολιτική των Καταργήσεων, Συγχωνεύσεων Νοσοκομείων, Κλινικών, Κλινών, Οργανικών θέσεων και υπηρεσιών μέσω των διαθεσιμοτήτων. Εξάλλου είναι χαρακτηριστηκές οι δηλώσεις του Υφυπουργού κου Μπέζα για κατάργηση του συνόλου των υπηρεσιών στήριξης και ιδιωτικοποίησης των Νοσοκομείων.
   Αιφνιδιαστικά ο Υπουργός Υγείας στο Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα μέτρα στα πλαίσια του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής που ψηφίστηκαν στην Βουλή σε δύο άρθρα με την διαδικασία του κατεπείγοντος, κατέθεσε διάταξη με την οποία καταργεί τον κλάδο των Οδηγών, Φυλάκων - Νυχτοφυλάκων των Νοσοκομείων.
   Οι Οδηγοί μέσω κλειστής Διαθεσιμότητας ενός μήνα με τα 3/4 των αποδοχών μεταφέρονται στο ΕΚΑΒ.
   Στα Νοσοκομεία θα προκληθεί λειτουργικό χάος. Ο Υπουργός προσπαθεί να κλείσει την τρύπα των ελλείψεων προσωπικού του ΕΚΑΒ και ανοίγει μια μεγαλύτερη στα Νοσοκομεία. Τα Νοσοκομεία αδυνατούν να λειτουργήσουν χωρίς Οδηγούς (τροφοδοσία, διακομιδές, αιμοδοσία, μεταφορά ιματισμού, αίματος κ.α). Θα κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.
    Οι Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων σήμερα είναι όλοι με ανάθεση καθότι δεν λειτουργούν από την ημερομηνία σύστασης (έτος 2005) τα Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια που κρίνουν Διευθυντές και Υποδιευθυντές και τα Κοινά Υπηρεσιακά Συμβούλια που κρίνουν Τμηματάρχες (δεν διορίστηκαν από τον Υπουργό, τα τρία αιρετά μέλη μεταξύ των δέκα αρχαιότερων Διευθυντών των υπηρεσιών της αρμοδιότητάς τους).
   Πως λοιπόν οι Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων θα βαθμολογούν με αξιοκρατικά κριτήρια το 25% των αρίστων (9,10) που θα αποτελούν την νέα λίστα από την οποία θα επιλέγονται οι Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων και με ποια κριτήρια θα βαθμολογήσουν το 15%των υπαλλήλων (1 έως 6) χαμηλών δυνατοτήτων που θα αποτελέσουν τη μόνιμη δεξαμενή Κινητικότητας – Διαθεσιμότητας – Απολύσεων;
    Πως οι Προϊστάμενοι βαθμολογητές που υπογράφουν προγράμματα υπηρεσίας θα βαθμολογήσουν τους Νοσηλευτές ως υπαλλήλους με χαμηλές δυνατότητες όταν τους εμπιστεύονται σε μονοβάρδια 30 και πλέον Νοσηλευόμενους Ασθενείς
•   Δεν θα επιτρέψουμε τη Διάλυση της Δημόσιας Υγείας.
•   Δεν θα επιτρέψουμε τις Καταργήσεις Νοσοκομείων, Κλινικών, Κλινών, Οργανικών Θέσεων.
•   Δεν θα επιτρέψουμε την Κατάργηση των υποστηρικτικών υπηρεσιών.
•   Δεν θα επιτρέψουμε Διαθεσιμότητες Υγειονομικού Προσωπικού
• Δεν θα επιτρέψουμε την συνέχιση της λιτότητας, της φτώχειας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού
    Με βάση τις μεταβατικές διατάξεις του ν. 4250/2014, τίθενται αποκλειστικές προθεσμίες εντός των οποίων οφείλουν οι αρμόδιοι να έχουν συντάξει τις εκθέσεις αξιολόγησης του 2013, για τους υπαλλήλους.
Ειδικότερα, με βάση ότι ο νόμος δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου του 2014, οι προθεσμίες διαμορφώνονται ως εξής:
- Έως 28 Απριλίου του 2014, έκδοση της απόφασης επιμερισμού ποσοστών.
- Έως 13 Μαΐου του 2014, σύνταξη της έκθεσης από τον αξιολογούμενο.
- Έως 28 Μαΐου του 2014, σύνταξη της εισήγησης από τον εισηγητή.
- Έως 30 Ιουνίου του 2014, σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης από τον αξιολογητή.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να απορρίψουν την αξιολόγηση «μαϊμού». 

Να συμπληρώσουν το νέο φύλλο αξιολόγησης (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗ χωρίς ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ δηλ. βαθμό) και να τα παραδώσουν στα μέλη του Σωματείου μας καθημερινά στα γραφεία του Συλλόγου μας, ώστε το Σωματείο μας να τις παραδώσει στην Διοίκηση του Νοσοκομείου μας και στο Υπουργείο Υγείας.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι, επίσης, να δημιουργήσει, μέσω της τρομοκρατίας και του φόβου της απόλυσης, εργαζόμενους που θα είναι πλήρως υποταγμένοι στους σχεδιασμούς της ασκούμενης πολιτικής και έρμαια στη βούληση (πολιτική ή/και προσωπική) των εκάστοτε προϊσταμένων. Είναι φανερό ότι το κλίμα που θα δημιουργηθεί στους χώρους εργασίας θα επηρεάσει αρνητικά την εξυπηρέτηση των πολιτών και την παροχή των Δημοσίων Κοινωνικών Αγαθών.

            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ  Μ. ΦΛΟΥΔΑΣ                                                             ΛΕΩΝΙΔΑΣ  ΣΑΦΑΡΙΚΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου