Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΔΗ.ΣΥ.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας
Σε πλήρη εφαρμογή τίθεται και ο πέμπτος άξονας, της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής, που τα τελευταία πέντε χρόνια εφαρμόζεται στη χώρα, με τον πιο χυδαίο τρόπο και πρόσχημα τη σωτηρία της άλλοτε από τον κίνδυνο της επαπειλούμενης χρεοκοπίας και άλλοτε από τον κίνδυνο αποπομπής της από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.
Αυτή η πολιτική, η οποία εξαρχής στόχευε στη δραματική συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου του συνόλου των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων (και εκφράστηκε -τα τελευταία πέντε χρόνια- μέσα από τις διαρκείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις συνεχείς επιθέσεις στα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά δικαιώματα, τη δραματική συρρίκνωση του κοινωνικού χαρακτήρα του Κράτους -κοινωνικών δομών και κοινωνικών παροχών- και τη φορολογική «αφαίμαξη» των πολιτών) συνεχίζεται σήμερα με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, καθώς τίθεται σε πλήρη εφαρμογή και ο πέμπτος άξονας, που αφορά στην «υφαρπαγή» των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό, χθες τα μεσάνυχτα, η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έκανε αυτό που οι προκάτοχοί της δεν είχαν τολμήσει.  Κατέθεσε στη Βουλή και προωθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (!) το νέο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων, το οποίο -μεταξύ άλλων- «ανοίγει» το δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς κατοικιών, οδηγώντας σε απόγνωση δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά.
Εκεί οδήγησε η 7μηνη «σκληρή διαπραγμάτευση» της Συγκυβέρνησης: Στην παροχή προσωρινής μόνο προστασίας της πρώτης κατοικίας και μόνο για τους δανειολήπτες που έχουν ήδη περάσει το κατώφλι της φτώχειας.
Ετσι, λοιπόν, εκείνοι που κατά το πρόσφατο παρελθόν ηγήθηκαν του κινήματος «Δεν πληρώνω» και υπόσχονταν -ακόμα και όσους μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις- «Σεισάχθεια», σήμερα εκχωρούν τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτών στους Τραπεζίτες και τα κερδοσκοπικά συμφέροντα.
Καθίσταται απολύτως προφανές σε όλους, το πόσο και για ποιους θα είναι ξανά «επώδυνος» κι αυτός ο «συμβιβασμός», καθώς δεδομένης και της συνέχισης των επιθέσεων σε μισθολογικά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα και την περιβόητη ανάπτυξη να παραμένει απλώς σε επίπεδο διακηρύξεων και ευχών, η ήδη καταρρακωμένη ελληνική κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με το σοβαρό κίνδυνο νέας δραματικής συρρίκνωσης του επιπέδου διαβίωσης ακόμα και κατά 25 –επιπλέον- τα εκατό!
Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Είναι αντικοινωνική.
Είναι αδιέξοδη.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Από τη Γραμματεία της ΔΗ.ΣΥ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου