Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΔΗ.ΣΥ.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Καλούμαστε την Τετάρτη 25 – 11 – 2015 στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, για  να εκλέξουμε τον εκπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου μας, του μη ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί στους χώρους του Νοσοκομείου.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο τα μέλη είναι διορισμένα και τα δύο εκλέγονται από το ιατρικό και μη ιατρικό προσωπικό. Στα διορισμένα μέλη συμμετέχουν πάντα ο εκάστοτε Διοικητής, και ο Αναπληρωτής Διοικητής. Τα υπόλοιπα διορίζονται από τον Υπουργό Υγείας, χωρίς να εκπροσωπούν κάποιον φορέα, αλλά μόνο τον εαυτό τους και προφανώς αυτόν που τους διορίζει (στον οποίο φυσικά και λογοδοτούν).
Ο τρόπος συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου απαιτεί ώστε η εκπροσώπησή μας να είναι δυναμική, εμπεριστατωμένη, αγωνιστική και διαρκής.
Οι εκλογές αυτές αποκτούν ιδιαίτερη σημασία γιατί πραγματοποιούνται σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης. Πυκνώνουν οι φωνές που επισημαίνουν την ανάγκη αναβάθμισης της διοίκησης, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η έλλειψη αξιοκρατίας και διαφάνειας, η γραφειοκρατία, η διαφθορά.
Το Υπουργείο μας (και κατ’ επέκταση οι διορισμένες διοικήσεις των Νοσοκομείων) συνεχίζει την πολιτική της συνειδητής υποβάθμισης, υπονόμευσης και διάλυσης του Ε.Σ.Υ. με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι σ’ αυτό να εξουθενώνονται και να μη διασφαλίζονται ασφαλείς συνθήκες νοσηλείας για τους πολίτες και εργασίας στους εργαζόμενους σ’ αυτό.
Απέναντι στην πολιτική των μνημονίων, οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλη επιλογή από τον αγώνα και την ενότητα.
Η μαζική συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη του εκπροσώπου μας αποτελεί στάση ευθύνης και ουσιαστικής συμβολής στη διαμόρφωση των εξελίξεων και εκφράζει την απαίτησή μας για δημοκρατία, διαφάνεια, αξιοκρατία και δικαιοσύνη στη δημόσια διοίκηση.
Οι εκλογές αυτές μπορεί και πρέπει να δώσουν ηχηρό μήνυμα στις πολιτικές που υποβαθμίζουν τους θεσμούς, αφαιρούν δικαιώματα και κατακτήσεις που πλήττουν τους εργαζόμενους.
Τώρα δίνεται η δυνατότητα να καταψηφίσουμε εκείνους που λειτούργησαν με γνώμονα το στενό παραταξιακό και κομματικό συμφέρον, και ως τοποτηρητές της διοίκησης.


Έχουμε ανάγκη από αιρετό εκπρόσωπο που να είναι παρόν στους αγώνες του χώρου μας, που να πιστεύει στο θεσμό, που να μπορεί και να θέλει να προασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων. Έναν εκπρόσωπο που θα αναδεικνύει τα προβλήματα και θα καταγγέλλει την κακοδιοίκηση και τις παραλείψεις του Υπουργού και όσων βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης στο Νοσοκομείο μας και στην 6η Υ.ΠΕ.. Έναν εκπρόσωπο που με ολοκληρωμένες θέσεις, χωρίς συμβιβασμούς, με αγωνιστική στάση και συνέπεια θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ουσιαστική στήριξη του θεσμού.

Επειδή η παράταξή μας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ αγωνίζεται για την προάσπιση της ισονομίας, την αναβάθμιση του ρόλου και τη λειτουργία των Διοικητικών Συμβουλίων, την ουσιαστική συμμετοχή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, τη διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία.
Στηρίζουμε την υποψηφιότητα του συναδέλφου Νοσηλευτή ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΤΟΤΗ

Την στηρίζουμε επειδή πάντα ήταν παρών στους αγώνες του Νοσοκομειακού χώρου, πάντα προασπίζονταν τα συμφέροντα των εργαζομένων, πάντα αναδείκνυε τα προβλήματα και κατήγγελλε την κακοδιοίκηση και τις παραλείψεις των διοικούντων μέσα στο χώρο του Νοσοκομείου.
Σας ενημερώνουμε ότι στο παρελθόν ήταν μέλος στο Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου μας και πολλές φορές ήταν εκπρόσωπος του Σωματείου μας στα συνέδρια της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. και στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στο νομό μας.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

ΜΑΖΙΚΑ – ΕΝΩΤΙΚΑ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

Συμμετέχουμε στις εκλογές που θα γίνουν τη ΤΕΤΑΡΤΗ    25 – 11 – 2015


Ψηφίζοντας το συνάδελφο Νοσηλευτή ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΤΟΤΗ

                                                                       
                                        ΔΗ.ΣΥ. Π.Γ.Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου