Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Στερνό ΑΝΤΙΟ στο φίλο μας, στο συνάδελφό μας, στο Γεν. Γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ ΕΡΜΗ ΚΑΣΣΕ

                                                                                                   

                                                                                                                                       ΑΘΗΝΑ 5/11/2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 929

Συνάδελφε Ερμή,

Ξεκίνησες το μεγάλο ταξίδι της αιωνιότητας νωρίς. Όμως για εμάς το Υγειονομικό Κίνημα, την ΠΟΕΔΗΝ θα είσαι πάντα παρών.

Μας συντροφεύουν οι ιδέες, οι αντιλήψεις, τα πιστεύω, η αποφασιστικότητά σου για την προστασία του υπέρτατου κοινωνικού αγαθού, που είναι η Υγεία. Το Σύστημα Υγείας που αγωνίστηκες με όλες σου τις δυνάμεις να κάνεις καλύτερο.

Στο δικό σου πρόβλημα υγείας ανταποκρίθηκε το ΕΣΥ, προσφέροντας ότι ήταν δυνατόν, αν και αντιμετωπίζει δυσχέρειες που μαζί αναδεικνύαμε.

Εξάλλου στις Σέρρες που εμφανίστηκε το πρόβλημα της υγείας σου, ήσουν ακριβώς γι' αυτό το σκοπό. Να παρευρεθείς σε Γενική Συνέλευση, προκειμένου να ενημερώσεις και να ενημερωθείς για τα προβλήματα του Νοσοκομείου, των εργαζομένων και να παρέμβεις όπως πάντα δυναμικά για την επίλυσή τους. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Υγειονομικού Προσωπικού που προέτρεξε με προθυμία να προσφέρει τις υπηρεσίες του, δεν κατάφερε να κάνει το ακατόρθωτο.

Ας είναι. Κρατάμε πάντα την διαχρονική σου παρουσία. Μας συντροφεύει, μας δίνει κουράγιο τις δύσκολες στιγμές, να αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες με ενότητα και αγωνιστικότητα.
Επί των ημερών σου ολοκληρώθηκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που είναι η μεγαλύτερη Κοινωνική κατάκτηση της μεταπολίτευσης. Συγκρούστηκες με κατεστημένες λογικές, ιδεολογικούς φίλους και αντιπάλους, χωρίς να αποποιηθείς αρχές και αξίες για την προστασία των Κοινωνικών Αγαθών. Λειτούργησες με ενότητα, αποκρούοντας τον κομματισμό και τον Κυβερνητισμό.

Στήριξες τους Συναδέλφους στα ατομικά και συλλογικά αιτήματα, χωρίς να υπολογίζεις το συνδικαλιστικό κόστος.

Η διαχρονική δράση και αγωνιστικότητα που επέδειξε η ΠΟΕΔΗΝ, εν' πολλοίς την οφείλει στη δική σου παρουσία.

Ενθάρρυνες τους συναδέλφους στις δύσκολες καταστάσεις.
Μπήκες πολλές φορές μπροστά να προστατέψεις τα δικαιώματα των συναδέλφων, ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη Μονάδα Υγείας και Πρόνοιας της χώρας.

Αγωνίστηκες όλα τα χρόνια χωρίς καμία ιδιοτέλεια και αυτοσκοπό. Δεν ήσουν επικεφαλής μιας παράταξης, που εξ' αυτής κατείχες τα υψηλότερα συνδικαλιστικά αξιώματα.

Ήσουν εμπνευστής καθοδηγητής όλης της ΠΟΕΔΗΝ. Με την δράση σου τίμησες την παράταξή σου και την ΠΟΕΔΗΝ. Το σημαντικότερο επίτευγμα είναι ότι τιμήθηκε η παράταξή σου, καθώς επίσης και η ΠΟΕΔΗΝ από τη δική σου διαχρονική παρουσία. Ήξερες να κατευνάζεις τις συνδικαλιστικές διενέξεις με το χιούμορ και την ενότητα των παρεμβάσεών σου.

Μάθαμε πολλά από σένα. Γι' αυτό να είσαι ικανοποιημένος για το έργο, τους φίλους, τους συναγωνιστές που άφησες πίσω σου.

Θα συνεχίσουν το έργο σου, της υπεράσπισης των Κοινωνικών Αγαθών και των Εργαζομένων.

Είναι μεγάλες οι δυσχέρειες που περνάμε. Οι διαχρονικές προτάσεις που κατέθεσες δίνουν διέξοδο και προοπτική επίλυσης των προβλημάτων.

θα τις ακολουθήσουμε.

Εκεί που πας θα συναντήσεις και άλλους φίλους, συναγωνιστές που ήμασταν μαζί στην υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και των εργαζομένων.

Ενημέρωσέ τους ότι τιμάμε τις παρακαταθήκες τους. Να είσαι σίγουρος ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να δικαιωθούν οι αγώνες σου.

Είσαι πάντα παρών.


Καλό ταξίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου