Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Κινητοποίηση για την ανανέωση των ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ Επικουρικού Προσωπικού

Αποτέλεσμα εικόνας για επικουρικοι
Συνάδελφοι,

          Στα Νοσοκομεία της χώρας εργάζονται 900 υπάλληλοι με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Επικουρικό προσωπικό) και προσληφθέντες από το ΚΕΕΠΛΠΟ για την στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.
          Με νομοθετικές ρυθμίσεις οι συμβάσεις παρατάθηκαν έως τέλους του έτους 2015.
          Τα Νοσοκομεία υποφέρουν σήμερα από την υποστελέχωση.
Αποχώρησαν 17.000 υπάλληλοι χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας την περίοδο των Μνημονίων.
Έως την Άνοιξη του επόμενου έτους αναμένονται άλλες 3.000 συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων, οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο των πρώτων παραιτήσεων και ανακλήσεων, αναμένοντας να καταλήξουν οι δυσμενείς αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.
          28.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων σε Οργανισμούς που συστήθηκαν σύμφωνα με τις Μνημονιακές δεσμεύσεις (καταργήσεις χιλιάδων κλινικών, κλινών και οργανικών θέσεων).
          Μέχρι τώρα ο απολογισμός της κυβέρνησης (ίδια κυβέρνηση πριν και τώρα) είναι ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ, στο ζήτημα των προκηρύξεων και προσλήψεων.
          ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού 2 Απρίλη 2015, έξω από το Υπουργείο Υγείας, για προσλήψεις 4.500 Υγειονομικών Υπαλλήλων.
          Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα ολοκληρωθεί το επόμενο έτος η προκήρυξη των 980 θέσεων, που εγκρίθηκαν από την προπροηγούμενη κυβέρνηση.
ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ!!!
Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι των Νοσοκομείων είναι κάτω των 50.000. Εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης. Οφείλονται χιλιάδες ρεπό στο σύνολο του προσωπικού κάθε Νοσοκομείου, όπως επίσης οφείλονται οι κανονικές άδειες, όχι μόνο του τρέχοντος έτους και προηγούμενων ετών.
Συνήθης κάλυψη κάθε κλινικής είναι μία Νοσηλεύτρια στη βάρδια.
Καταστρατηγείται η πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία και οι εργαζόμενοι έχουν γίνει λάστιχο για την κάλυψη των βαρδιών.
Και όμως ο Υπουργός Υγείας στο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ που του υπεβλήθη στη συνάντηση της Δευτέρας 5/10/2015, για παράταση των συμβάσεων των Επικουρικών εργαζομένων και των εργαζομένων μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, απάντησε ΑΡΝΗΤΙΚΑ.
Η μη ανανέωση των συμβάσεων είναι καταστροφή για το ΕΣΥ, αφού επιδεινώνονται περαιτέρω οι συνθήκες Νοσηλείας, εργασίας και θα κλείσουν κρεβάτια ΜΕΘ.
Ο Υπουργός αρνήθηκε την ανανέωση των συμβάσεων επειδή όπως είπε οι εν λόγω εργαζόμενοι θα διεκδικήσουν την μονιμότητά τους.
Η ΠΟΕΔΗΝ επισήμανε ότι οι συμβάσεις πρέπει άμεσα να ανανεωθούν και θα είναι καλό για το σύστημα να διεκδικήσουν την μονιμότητά τους.
Ο Υπουργός Υγείας αρνήθηκε και ανακοίνωσε ότι σκέφτεται να αντικαταστήσει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου με «μπλοκάκια».
ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ.
Περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.
Καλούμε τα Σωματεία μέλη, τους εργαζόμενους και τους συμβασιούχους όλων των ειδικοτήτων, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Υγείας, την ΤΡΙΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015,  στις 2 το μεσημέρι.
Για διευκόλυνση οι Διοικήσεων των Σωματείων μπορούν να προκηρύξουν ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ. ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                  ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου